Albet i Noya

La Milana

Negre DO Penedès
27,45 €

COM ÉS AQUEST VI?

La Milana és un dels Vins de Finca del celler Albet i Noya. És un vi negre amb caràcter. Té aromes de fruita vermella i notes de cacau, balsàmics i sotabosc. A la boca és potent, tot i que manté la frescor de la fruita. És gustós, gras i amb una bona acidesa. La Milana va obtenir el Vinari d’Or al Millor Vi Negre de Guarda de Catalunya 2019. És un vi ideal per taules de formatges grassos, per graellades de carn, guisats i plats de cullera.

QUI ERA LA MILANA? UN OCELL, NO!

En realitat el nom de La Milana no fa referència a cap au. Les vinyes estan situades a la part alta de les muntanyes d'Ordal, a Can Milà de La Roca. Com que l'esposa del Sr. Milà era qui es feia càrrec d'aquestes vinyes, la finca s'ha conegut popularment com 'La Milana'.

És un vi negre elaborat amb les tres varietats de raïm que creixen a la finca de La Milana: Caladoc, Ull de Llebre i Merlot. El Caladoc és una varietat molt estranya, poc cultivada. El raïm creix en 11 parcel·les diferents de de Can Milà, a Lavern, molt a prop del celler Albet i Noya

LA SINGULARITAT DELS COSTERS DE L'ORDAL

El vi de 'La Milana' és un reflex dels terrers dels Costers de l'Ordal, un dels terrenys més elevats de la DO Penedès. El terrer està format per vinyes molt rocoses (recordes que ve de Can Milà de la Roca?), amb sóls calcaris i argilosos, que retenen la humitat. L'altura els proporciona un extra de frescor.

Les vinyes s'han cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat. De mitjana els ceps tenen una antiguitat d'uns 25 anys.

La Milana és un vi negre de reserva, ja que cria un mínim de 18 mesos en bótes noves de roure francès de 225 litres. És important que siguin noves? Doncs, sí! Com més vella sigui una bóta menys marca el vi. Els 18 mesos en contacte amb la fusta li donen al vi notes intenses i també un extra de longevitat per si ets dels que li agrada guardar un vi. Tindrà una bona evolució durant els pròxims anys
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Caladoc, Ull de Llebre i Merlot
Criança: Reserva
Temps de criança: 18 mesos en bótes de roure francès noves de 225 litres
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials