Albet i Noya

Lignum Negre

Negre DO Penedès
9,70 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Lignum negre és un vi pensat per donar conversa, per xerrar pels descosits. És un vi que desperta els sentits. Al nas té aromes de vainilla, balsàmics, amb notes moltes diverses. A la boca és ampli, estructurat, un punt carnós, untuós, amb tanins generosos i un final balsàmic.

És un vi per menjar carns a la brasa, guisats de cullera o taules de formatges.

SAPS QUÈ VOL DIR LIGNUM?
 
'Lignum' és una paraula llatina que vol dir 'fusta'. Com hauràs suposat, la gamma Lignum del celler Albet i Noya engloba els vins que han fet una criança en fusta. Als Lignum! hi trobaràs els anomenats terciaris del vi, els aromes i gustos propis de la criança, en aquest cas en bótes de roure francès i americà de 225 litres durant 12 mesos. Un cop embotellat el Lignum negre encara està un mínim de quatre mesos en l'ampolla, per acabar d'estabilitzar-se i afinar-se.

Sabies que cada fusta aporta notes diferents? El roure francès sol donar aromes secs, de fruits secs, mel, tabac, espècies i balsàmics, depenent dels torrats. En canvi, el roure americà aporta notes més humides: cacau, cafè, vainilla i fins i tot gustos més dolcencs, com el coco.

VARIETATS D'ARREU, CULTIU ECOLÒGIC

El Lignum negre està elaborat amb tres varietats 'clàssiques' de raïm negre: Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra i Merlot. És una combinació de varietats autòctones i foranes, que dóna un vi versàtil, ideal per acompanyar converses i taules amb amics.

El raïm amb què s'elabora el Lignum negre prové de vinyes que s'han cultivat sota el principis de la viticultura ecològica. El celler és pioner a fer vins ecològics a l'estat. De mitjana els ceps tenen una antiguitat d'uns 25 anys

Les vinyes tenen un terrer argilós i calcari, una mescla de terreny on és fàcil de penetrar l'aigua, que proporcionen vins generalment frescos. Les vinyes d'Albet i Noya estan plantades a les muntanyes d'Ordal, una part ventilada i fresca del Penedès
Lloc: Sant Pau d'Ordal, Subirats, Alt Penedès (Barcelona)
DO: DO Penedès
Raïm: Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra i Merlot
Criança: Criança
Temps de criança: 12 mesos en bótes de roure francès i americà de 225 litres i quatre mesos en ampolla
Albet i Noya
Altres vins del celler Albet i Noya
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials