Jean Leon

Vinya Le Havre

Negre DO Penedès
24,30 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Vinya Le Havre és un dels quatre exclusius Vins de Finca Qualificada del celler Jean Leon, situat a Torrelavit, a l'Alt Penedès (Barcelona).

VI DE FINCA QUALIFICADA

És la màxima distinció a un vi català, que atorga l'INCAVI, reconeixent la singularitat d'un vi que prové d'un sol paratge únic. Catalunya només hi ha 12 vins de Finca Qualificada, dels quals 4 són a Jean Leon

CABERNET SAUVIGNON I FRANC

El Vinya Le Havre és un vi elaborat amb una majoria de Cabernet Sauvignon (85%) i un pessic de Cabernet Franc (15%), dues de les varierats d'origen francès més típiques de Bourdeus, de ceps autòctons que Jean Leon va portar de cellers francesos de talla mundial. Els ceps es van plantar el 1968, a la Vinya Le Havre, una finca d'unes 16 hectàrees, de sòls argilo-calcaris.

VINYES ECOLÒGIQUES CERTIFICADES

Els ceps es cultiven en viticultura ecològica certificada des del 2008. El raïm es cull al moment òptim de maduracióFermenta a temperatura controlada en dipòsits d’acer inoxidable durant 23 dies aproximadament. Una vegada finalitzada la maceració (16 dies) i la fermentació s’inicia la criança en barrica amb fermentació malolàctica. Criança durant 12 mesos en barriques de roure francès i americà de 225 litres. Posteriorment es manté un mínim de dos anys en ampolla, abans de posar-se a la venda.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Le Havre és el nom del port francès des d'on Jean Leon va embarcar com a polissó cap als Estats Units. De seguida va ser descobert per un mariner que en un acte de generositat inesperada va decidir encobrir-lo. Vinya Le Havre és un homenatge a la complicitat silenciosa d’un desconegut que canviaria la vida de Jean Leon per sempre.
Lloc: Torrelavit, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Cabernet Sauvignon (85%) i Cabernet Franc (15%)
Criança: Reserva
Temps de criança: Criança durant 12 mesos en barriques de roure francès i americà de 225 litres. Posterior embotellament, amb una permanència mínima de 2 anys en celler.
Jean Leon
Altres vins del celler Jean Leon
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials