Torelló Viticultors
Tradicional Brut Nature
EscumósBrut nature
Sense DO
16,00 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Torelló Tradicional Brut Nature és un dels escumosos més coneguts del celler Torelló Viticultors. Les vinyes estan situades al paratge de Can Martí, de 135 hectàrees, amb vinyes, boscos i oliveres, situades a Gelida, a l'Alt Penedès (Barcelona). La família Torelló és propietària de la finca des de 1395 i elaboren escumosos des de 1951. Són elaboradors de vins de qualitat a la DO Penedès i de vins escumosos de la marca col·lectiva Corpinnat. Les vinyes són pròpies, ecològiques certificades pel CCPAE. El raïm es verema a mà i es vinifica a la propietat. Són especiallistes a elaborar vins escumosos amb llargues criançes. El Torelló Tradicional Brut Nature és l'exemple d'excel·lència en la feina. Durant la verema, cada varietat es cull a mà i es transporta ràpidament al celler, on es premsa per separat i amb agilitat, per evitar la oxidació. La premsada és suau, extreïent només l'anomenat most flor. El vi fermenta amb llevats salvatges propis, extrets de les seves finques. Després la segona fermentació es fa en ampollla. La criança és majúscula: en el cas del Tradicional, més de 60 mesos en ampolla. Una de les característiques més especials és que, cada any, s'agita l'ampolla perquè els llevats es tornin a mesclar amb el vi. Així s'aconsegueix enriquir els aromes i els gustos. L'escumós es clarifica a mà en pupitres, a la manera tradicional, i es desgorja sense addicció de sucres. Per això és un escumós Brut Nature, on el vi escumós presenta l'essència de la finca de Can Martí i la potència de les varietats tradicionals del Penedès: Xarel·lo, Macabeu i Parellada.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Torelló Tradicional Brut Nature 2015 és un gran escumós. A la copa té un color groc daurat, amb ribets de palla. Al nas destaca la seva fruita blanca, amb notes de pera, i aromes de pastisseria propis de les llargues criances. A la boca té una entrada viva i delicada. És un escumós molt ampli, amb flor blanca, herbes del camí, i un final cremós i elegant. L'hem combinat amb una coca de Sant Joan feta a casa. És un postre amb menys sucre de l'habitual, per notar bé la frescor típica del Brut Nature. Hem posat crema pastissera feta a casa, que conjuga bé amb les notes de pastisseria de l'escumós. Hem buscat també dos punts de contrast: les cireres fresques, amb una acidesa i dolçor extraordinàries; i els albercocs, que hem posat al forn amb la pell, per tonificar les aromes d'estiu. El resultat és un maridatge d'estiu, de pòlvora i de foc, de nit màgica de Sant Joan. Un diàleg amb els escumosos i les postres, amb menys presència de sucres, resultant tot plegat, un atractiva sobretaula per viure una Revetlla d'estiu mediterrània, golosa i ecològica.







Lloc: Gelida (Alt Penedès) Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Xarel·lo (47%), Macabeu (33%), Parellada (20%)
Criança: Gran Reserva
Temps de criança: Més de 60 mesos en ampolla
Torelló Viticultors