Família Torres Conca

Milmanda

Blanc DO Conca de Barberà
61,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Milmanda 2019 és un vi blanc del celler Família Torres a la Conca de Barberà, que representa la màxima expressió dels terrers que envolten el Monestir de Poblet. És un dels cinc Vins d'Antologia de Família Torres, l'exclusiu grup de vins que neixen de finques molt especials, que cada any es presenten davant d'un reduït grup de prescriptors del vi.

CASTELL DE MILMANDA

El Milmanda neix al Castell de Milmanda, d'origen medieval, situat al terme municipal de Vimbodí i Poblet. Les vinyes es troben als peus de la Serra de Prades, flanquejat pels rius Sec i Francolí. El Milmanda és un vi blanc monovarietal elaborat amb un 100% de Chardonnay. El raïm creix en una finca de sòls argilo-calcaris, que tenen un bon drenatge de l'aigua i una gran capacitat de retenir la humitat, que afavoreix el cultiu d'aquesta varietat de raïm.

VITICULTURA REGENERATIVA

El redòs de la Serra de Prades fan que la zona tingui un microclima singular, que dóna personalitat als vins que es cultiven en aquesta finca: Milmanda, Sons de Prades i Grans Muralles. Des de fa uns anys la finca es cultiva sota els principis de viticultura regenerativa, que retorna la riquesa natural al sòl. El Milmanda s'elabora a partir de raïms seleccionats, collits a mà. El most fermenta directament en bótes de roure americà de 300 litres, amb les mares, que són els llevats en descomposició.

CREMOSITAT I ACIDESA

Com a tret característic (un pél tècnic) els enòlegs interrompen la fermentació malolàctica quan es troba al 10%. Deixen que el vi envelleixi amb un extra d'acidesa, amb notes vegetals, i amb un punt de cremositat. El vi envelleix entre 4 i 6 mesos en bótes de roure francès i americà (un 50% de les quals són noves), amb bastonejaments. El procés d'envelliment es completa durant 10 mesos en una tina d'acer inoxidable. El Milmanda és un vi blanc de la DO Conca de Barberà.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Milmanda 2019 és un dels vins blancs més prestigiosos de la DO Conca de Barberà. A la copa presenta un color groc subtil, net, amb ribets verdosos. Al nas destaca la presència d'aromes com herbes del camí (anisos, fonolls), que embolcallen la frescor de fruita blanca, amb tons tropicals. A la boca guanya una tensió fresca excel·lent, amb una gran cremositat i una notable presència de fruita, que gairebé oblida que s'ha fermentat en bótes de roure. És un vi més pur i directe que en edicions anteriors.  
Lloc: Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà, Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Chardonnay
Criança: Criança
Temps de criança: 3 mesos en bótes de roure i 10 mesos en tines d'acer inoxidable
Família Torres Conca
Altres vins del celler Família Torres Conca
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials