Eudald Massana

Avi Ton

Blanc DO Penedès
17,50€

COM ÉS AQUEST VI?

L'Avi Ton blanc, del celler Eudald Massana Noya, a Sant Pau d'Ordal (DO Penedès) és un vi ideal per celebrar una revetlla. Si tens clar que vols vestir de blanc, amb roba de lli, o amb complements de palla, com si fossis de Mikonos, ja tens clar quin vi et posaràs? No et conformis amb un blanc qualsevol: busca'n un de memorable! Com et vesteixes per una nit màgica? D’entrada com l’aparador d’una carnisseria, però agafes la rebequeta, per si refresca. Aquest vi t’entén: és molt fresc i té un puntet tòrrid. Per què? És jove i ha passat un temps en una bota de fusta. Està elaborat 100% amb xarel·lo, que és una de les varietats més significatives del Penedès i, a més, un poderós antioxidant. A l'etiqueta hi posa "agricultura ecològica certificada".

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

De color és molt claret. Si l’olorem, recorda a fruita blanca, poma, pera i també anisats i herbes del camí. A la boca és molt fresc i no és gens àcid. Es nota que prové d’una vinya plantada el 1945. És un vi cremós, ampli, sense estridències. Per això, combina molt bé amb qualsevol sopar fred i també s’entendrà amb la coca i els dolços de les nits màgiques.

Com et vesteixes per a una nit màgica? D’entrada com l’aparador d’una carnisseria, però agafes la rebequeta, per si refresca. Aquest vi t’entén: és molt fresc i té un puntet tòrrid. Per què? És jove i ha passat un temps en una bota de fusta. Està fet amb xarel·lo, que és una de les varietats més significatives del Penedès i, a més, un poderós antioxidant. A l’etiqueta posa agricultura ecològica certificada. Al seu web diuen, a més, que són biodinàmics.

A les nits d’estiu hi ha mosquits, i també borinots. Us he explicat mai com eviten que els insectes vagin a les vinyes? Posen una espècie de filferros que desprenen feromones, que provoquen confusió sexual als bitxos. Quan ho oloren marxen a una altra vinya i així eviten haver de fumigar.
Lloc: Sant Pau d'Ordal
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo
Criança: Criança
Temps de criança: Uns mesos en bótes de fusta
Eudald Massana
Altres vins del celler Eudald Massana
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials