Família Torres Priorat

Salmos

Negre DOQ Priorat
Uns 27 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Salmos és un dels grans vins de Família Torres Priorat, homenatge als monjos de la Cartoixa d'Scaladei, que van arribar al Priorat l'any 1194 i van plantar els primer ceps.


GARNATXA I CARINYENA

Salmos és un vi negre fet amb les varietats tradicionals del Priorat com són garnatxa i carinyena. És d' un color cirera fosc, intens i concentrat. Al nas evoca aromes de fruita confitada, amb records de prunes i panses, amb un rerefons mineral. A la boca és ferm, enèrgic, saborós i amb un elegant taní vellutat. El raïm prové sobretot de la finca La Giberga, a Porrera, una vinya que plantada en terrasses a finals dels 90.
 

UN VI AMB LLEGENDA

Els monjos cartoixans van arribar al Priorat el 1194 i van portar el cultiu de la vinya. La llegenda diu que van construir la seva cartoixa on un pastor havia vist uns àngels escalant el cel amb una escala, i li van posar Scaladei. Els cartoixans van aprofitar varietats de raïm com la garnatxa i la carinyena per impulsar la viticultura al Priorat, una terra marcada pels sóls de pissarra, molt poc fèrtils, gairebé només aptes per a plantar-hi vinyes.
 

UN DELS QUATRE PRIORAT DE FAMÍLIA TORRES

Al 1996 Família Torres va plantar vinyes en terrenys de llicorella, en vessants de pedres de pisarra a Porrera i a El Lloar. Anys després va aixecar aquí el celler Família Torres Priorat, on vinifica els quatre vins de la DOQ Priorat del celler. La pedra condiciona enormement la producció dels ceps, en favor de menys quantitat, però més qualitat. 
Lloc: El Lloar (Priorat) Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Carinyena i Garnatxa
Criança: Criança
Temps de criança: 14 mesos en bótes de roure francès
Família Torres Priorat
Altres vins del celler Família Torres Priorat
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials