Josep Foraster

Pep

Negre DO Conca de Barberà
36,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Pep és el vi negre més emocionant del celler Josep Foraster, situat als afores de Montblanc, la capital de la comarca de la Conca de Barberà, a Tarragona. El vi és un doble homenatge: a Josep Maria Foraster Civit, fundador del celler, a qui tothom coneixia com a Pep, i al fill petit de Ricard Sebastià, vinater del celler. El Pep s'elabora únicament amb la varietat de raïm Trepat, la més arrelada a la Conca de Barberà. Tot el raïm prové d'una sola parcel·la: la vinya de la Rovina, plantada als anys 40. Aquesta vinya és un amfiteatre d’alabastre encarat al sud-est. El terrers són blancs, i  reflecteixen la llum del sol. Per tant, són més freds i maximitzen el contrast tèrmic entre el dia i la nit, gaudint de maduracions suaus i molt equilibrades, que aporten frescor i capacitat d’envelliment al vi. La producció per cep va ser de només 600 grams de raïm! Per la verema el raïm es selecciona minuciosament i es cull en caixes de 18 quilos. El raïm es deixa durant 24 hores en una càmara frigorífica per abaixar la temperatura per sota dels 5ºC. Això contribueix a extreure més aromes de la pell del raïm i fa que les fermentacions siguin molt suaus. El raïm s'aixafa amb els peus i fermenta espontàniament amb tota la rapa, que és la part verda del gotim, en un dipòsit de formigó. La maceració és molt suau i s’allarga uns 40 dies. Posteriorment té una criança de 10 mesos en dipòsits de formigó. El Pep de Josep Foraster és un vi  de la Denominació d'Origen Conca de Barberà.
Lloc: Montblanc (Conca de Barberà) Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Trepat (100%)
Criança: Criança
Temps de criança: 10 mesos en dipòsits de formigó
Josep Foraster
Altres vins del celler Josep Foraster
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials