Josep Foraster
Brisat del Coster
Blanc DO Conca de Barberà15,65 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Brisat del Coster és un vi blanc del celler Josep Foraster, situat als afores de Montblanc, la capital de la comarca de la Conca de Barberà, a Tarragona. El Brisat del Coster s'elabora amb únicament amb raïm Macabeu. Procedeix de vinyes velles, plantades als anys 70, situades als vessants assoleïats de les muntanyes de Prades, a 450 metres sobre el nivell del mar. És una vinya certificada ecològica pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). El terrer és calcari, amb molt de còdol i pissarra. El Brisat del Coster s'elabora amb el raïm més madur d'una verema seleccionada en caixes de 20 quilos. Fermenta amb els llevats endògens, els propis de la vinya, en tines d'acer inoxidable. El raïm macera amb la seva pell durant 21 dies, que s'anomena brisat, i respon a la tradició més ancestral de fer vins blancs. El Brisat del Coster busca el caràcter i la complexitat. És un vi que no es filtra, perquè no perdi cap de les seves propietats. El Brisat del Coster és un vi de la Denominació d'Origen Conca de Barberà. El resultat és un vi blanc amb cos i molt potencial d'envelliment. La Guia de Vins de Catalunya el va considerar el "Millor Vi" i "Millor Vi Blanc" de l'edició 2021.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Brisat del Coster presenta un color blanc or, amb notes ataronjades. Al nas té aroma de fruita blanca, cítrics i sotabosc humit. A la boca té una entrada suau, per després mostrar una gran amplitud. És un vi tànnic i elèctric. Combina amb formatge de pasta tova, arrossos, verdures i carns vermelles

Lloc: Montblanc, Conca de Barberà, Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Macabeu (100%)
Criança: Jove
Josep Foraster