2016

Blau cel. Vins Petxina

Blanc Tarragona
Uns 8 €
Refrescant
Celler
Vins Petxina
Un blanc per convertir el teu balcó en una platja

La calor t’està transformant: darrerament vas vestit amb roba fresqueta, tens addicció… als aires condicionats i, fins i tot, has pensat d’amorrar-te al congelador. Tot el dia les finestres obertes. Amb això no n’hi ha prou. Obre el balcó. El Blau Cel de Vins Petxina és un blanc per convertir el teu balcó en una platja particular.

Judith
Judith

Tens un balcó que és com una bicicleta estàtica? Sí, la tens, però gairebé mai la fas servir. Aparta les plantes, treu l’estenedor i planta-t’hi per descobrir que el blau cel el tens just a sobre del cap. Aquest és un vi de Tarragona, que es fa a un poble de l’interior, La Nou de Gaià. Si ho mires en línia recta, al Google Maps, hi ha poca distància entre les vinyes i les platges d’Altafulla. La marinada tempera les vinyes. Mantenen uns 10 graus a l’hivern i uns 30 a l’estiu.

 


David
David

Està fet majoritàriament de xarel·lo, que ve de l’italià CHIARELLO, que vol dir ‘claret’. A Tarragona i al Priorat en diuen cartoixà, a Alella, pansa blanca, a Mallorca, moll…El Blau Cel és un vi tres vegades eco: ECOlògic, ECOnòmic i rECOrdable.
Color
Groc com de SOL CHIARELLO, de sol claret.
Aroma
Fruita blanca, i també plantes i flors. Són vinyes petites envoltades de boscos
Gust
Molt fresc i suau. Si només toqués el sol a les vinyes, sortiria un vi amb més grau, però el vent les refresca.
Envelliment
Jove
Temps de criança
Cap
Combinació
Amanida de llenties, un plat de cuscús, croquetes o embotits blancs...
Raïm
Xarel·lo i Macabeu
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials