Torelló Viticultors
Pàl·lid Rosé
EscumósBrut
Sense DO
14,90 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Pàl·lid Rosé és un escumós de qualitat de Torelló Viticultors, un celler situat a Gelida, a l'Alt Penedès (Barcelona). Les vinyes de Can Martí s'escampen per una finca de 135 hectàrees, envoltades de boscos i oliveres, propietat de la família Torelló des de 1395. Les vinyes pròpies es treballen amb agricultura ecològica certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i tot el raïm es vinifica a la propietat. El Pàl·lid Rosé és un escumós elaborat majoritàriament amb la varietat tradicional blanca de raïm del Penedès, el Macabeu, i una part de Pinot Noir. Les dues varietats de raïm es cullen a mà al 100% a la finca en el seu punt òptim de maduració i es transporten a les premses del celler ràpidament per evitar-ne la oxidació. S'aprofita només la primera premsada, que es fa de les dues varietats conjuntament, amb la què s'obté l'anomenat most flor. El vi fermenta amb els llevats salvatges propis. La segona fermentació es fa en ampolla, seguint el mètode tradicional. L'escumós fa una criança mínima de 24 mesos en ampolla. Al final del procés, en el degollament se li afegeix el licor d'expedició amb un mínim de sucre perquè acabi resultant un escumós Brut.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Pàl·lid Rosé Brut de Torelló Viticultors presenta un color rosat subtil, amb ribets daurats i bombolles integrades, fines i constants. Al nas evoca els aromes propis de la fruita vermella amb records làctics que rememoren maduixes amb nata i tons herbacis. A la boca és agradable, fresc i llaminer, deixant una tonalitat que va des de la fruita, les notes florals, i records mentolats i balsàmics. És un escumós molt gastronòmic, que combina perfectament amb tot tipus de cuina. Nosaltres l'hem maridat amb cuina tradicional japonesa: makis de salmó (rotlles d'arròs amb algues i salmó cru), gyozes (empanadilles japoneses amb pasta d'arròs) de pollastre i verdures saltejades, i yakisoba (fideus a la planxa) amb daus de pollastre i verdures, acompanyat de salsa de soja i wasabi picant. És un escumós ideal per acompanyar també de aperitius, amanides de fruita, cuscús de verdures, pasta italiana o per a postres, amb xocolates o dolços.






Lloc: Gelida (Alt Penedès) Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Macabeu (75%) i Pinot Noir (25%)
Criança: Reserva
Temps de criança: 24 mesos en ampolla, com a mínim
Torelló Viticultors