Clos Figueras

Font de la Figuera Blanc

Blanc DOQ Priorat
26,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Font de la Figuera blanc és el vi que té la història més divertida del celler Clos Figueras de Gratallops, Priorat, (Tarragona) emparat dins de la DOQ Priorat. És un vi blanc elaborat amb Viognier, Garnatxa blanca i Chenin. El raïm prové d'una finca conreada en costers i terrasses, típica del Priorat, que es troba a una altura de 400 metres sobre el nivell del mar. La verema és manual, en caixes de 15 quilos. Un cop al celler es fa una segona selecció del raïm. El Font de la Figuera blanc es va començar a elaborar per accident. Al cap d'uns anys d'haver plantat uns ceps de Cabernet Sauvignon, el viticultor que els cuidava, René Barbier, va comunicar a Christopher Cannan que el raïm no es tornava fosc, no verolava. Va ser llavors quan es van adonar que l'empresa de cultius els havia enviat una varietat blanca, Viogner, i no negra, com es pensaven. Tot i que l'empresa els va reenviar els ceps originals, van decidir no arrencar-los. El resultat és un dels pocs vins blans que es fan al Priorat, una terra tradicionalment de vins negres. El Font de la Figuera blanc és un vi jove. El Viognier fermenta en dipòsits d'acer inoxidable amb maceració pelicular. La Garnatxa blanca fermenta en bótes de roure francés i s'emmagatzema en dipòsits d'acer inoxidable durant 6 mesos. El vi es filtra lleugerament abans d'embotellar-lo. El Font de la Figuera blanc té una producció limitada de 4.048 ampolles.   

CLOS FIGUERAS

Clos Figueras és un dels cellers més reconeguts de la DOQ Priorat, propietat de Charlotte i Christopher i Cannan, i dirigit per la seva filla, Anne-Joséphine Cannan. El celler està situat a Gratallops, a la comarca del Priorat (Tarragona). Clos Figueras es va fundar el 1997, quan la família Cannan compra una finca, assessorats pel propietari de Clos MogadorRené BarbierCannan Barbier s'havien conegut a finals dels 80, perquè Cannan era el propietari de la prestigiosa companyia d'exportació de vins situada a BordeusEuropvin, i va ser el primer exportador en presentar els vins del Priorat al prestigiós crític nord-americà Robert Parker, fundador de "The wine advocate". Des d'aquell moment els vins de la DOQ Priorat es van revaloritzar arreu del món. Clos Figueras és la història d'aquest somni. El celler cultiva les varietats tradicionals del PrioratGarnatxa i Carinyena, amb SyrahCabernet SauvignonMourvedre i ViognerClos Figueras disposa d'un espai d'enoturisme, format pel restaurant "Les Figueres", que obre tots els dies de la setmana als migdies, i durant l'estiu també per sopars els caps de setmana. A més, tenen un acollidor Bed amb Breakfast amb tres habitacions. També tenen botiga, on a més dels vins del celler tambe podeu comprar el seu oli d'oliva verge extra arbequina.
Lloc: Gratallops (Priorat) Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: 60% Viogner, 35% Garnatxa Blanca i 5% Chenin
Criança: Jove
Temps de criança: 6 mesos en bótes de roure francès, la garnatxa blanca.
Clos Figueras
Altres vins del celler Clos Figueras
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials