Pascona

La Mare

Negre DO Montsant
17,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

Lo Mare és el vi negre més delicat del celler Pascona, situat a la Vall de FontanalsFalset, a la comarca del Priorat (Tarragona). És un vi elaborat només amb garnatxa negra de vinyes velles, plantades en terrers de granit de la finca. El vi negre és un homenatge del vinater Toni Ripoll a la seva mare, que va crèixer amb les filles del doctor Pascó als afores de Falset i va heredar les terres i el nom de 'les Pascones' que tenien les dues filles del metge que la van cuidar de menuda. És un reconeixement a la noblesa, la maternitat i l'autenticitat, que a la copa es nota en el caràccter i l'autencitat de les garnatxes antigues plantades en sóls de granit del Priorat. És un vi clàssic modernitzat. La Mare és un vi de criança, que ha envellit un mínim de 9 mesos en bótes de roure francés abans que l'embotellin. A dia d'avui el celler Pascona treballa unes 14 hectàrees de terra, als afores de Falset, amb sóls d'argila, granit i llicorella, plantats en bancals, aprofitant la fondalada de la Vall de Fontanals. També té vinyes pròpies a Móra d'Ebre.
Image

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

La Mare, del celler Pascona, és un vi negre de guarda. A la copa presenta un color vermell de picoa, amb tons blavencs propis de la criança. Al nas evoca aromes de fruites vermelles i negres, com la maduixa o les mores, amb notes dolcenques de vainilles i torrats, propis de l'envelliment en bóta. A la boca és un vi fresc, agradable amb un final golós. És amplíssim, ben equil·librat, fa venir salivera i deixa regust balsàmic. És un vi que pot combinar amb diferents plats gastronòmics, com ara llegums estofades, verdures a la brasa, arrossos amb cremes, carns o taules de formatges i embotits.

La Mare és un dels vins recomanats en aquest vídeo on destaquem que és un vi com una catedral: senyorial, elegant i amb criança

Lloc: Falset (Priorat) Tarragona
DO: DO Montsant
Raïm: Garnatxa negra
Criança: Criança
Temps de criança: 9 mesos en bótes de roure francés
Altres vins del celler Pascona
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials