Avgvstvs Forvm
Primer Blanc
Blanc DO PenedèsCOM ÉS AQUEST VI?
El Primer blanc és un vi jove afruitat i aromàtic del celler Avgvstvs Forvm, situat a El Vendrell, Baix Penedès (Tarragona). És un blanc elaborat amb un cupatges de varietats de raïm blanques, collides de diferents finques, on hi predomina el xarel·lo i el sauvignon blanc, amb malvasia de Sitges i macabeu que busquen obtenir un perfil mediterrani. El celler es troba a 3 quilòmetres del mar, i es beneficia del clima i la insolació característics.
ECOLÒGIC I ORGÀNIC
És un vi ecològic, amb el certificat del CCPAE, provinent de viticultura orgànica. Els raïms fermenten en dipòsits d'acer inoxidable i després es fa el cupatge i s'embotella. El Primer blanc és un vi amb el segell Vegan, marca de confiança per a públics vegans o vegetarians. Avgvstvs Forvm és un dels cellers amb més activitats d'enoturisme del Baix Penedès i la Costa Daurada.FRESC I AROMÀTIC
El Primer blanc del celler Avgvstvs Forvm és un vi blanc jove, fresc, afruitat i floral. A la copa és de color blanc pàl·lid, amb tons verdosos. Al nas és un espectacle d'aromes: fruita blanca (pomes i peres), fruita d'òs (prèssec de vinya), cítrics (mandarines) i fruites tropicals (pinya), gràcies al cupatge de quatre varietats blanques de raïm. A la boca és un vi aromàtic i directe. D'entrada té una acidesa molt agradable (de les que fa salivar) que s'equillibra per les notes de fruites i flors, mantenint una voluptupsa tensió fresca a la boca.MARIDATGE
És un vi blanc fàcil de beure, que es pot consumir en copes. En cas de maridar-lo és un complement gastronòmic ideal amb amanides, plats de verdura, formatges blancs o cremosos. Us el recomanem amb verdures de temporada. L'hem begut amb una amanida d'espinacs, rúcula i enciam vermell, amb formatge Brie i Gouda tallats a daus, raïm blanc i oli d'oliva verge extra.VINAGRES AVGVSTVS FORVM
El plat s'enriqueix enormement amb el vinagre balsàmic de Cabernet Sauvignon del celler Avgvstvs Forvm, que li ha donat profunditat, melositat i suavitat, amb un contrast agredolç molt gastronòmic. Els vinagres d'Avgvstvs Forvm tenen un gran reconeixement gastronòmic i s'empren a cuines de prestigi arreu del món. En aquest cas el Cabernet Sauvignon s'aconsella per fer servir diàriament a la cuina per vestir amanides, salses, fruites, gelats o postres... i també és sorprenent per reduir a foc lent, perquè està elaborat amb soleres de més de 8 anys.
Lloc: El Vendrell, Baix Penedès, Tarragona
DO: DO Penedès
Raïm: Xarel·lo (65%) Sauvignon blanc (18%) Malvasia de Sitges (10%) i Macabeu (7%)
Criança: Jove
Temps de criança: Vi jove, sense envelliment
Avgvstvs Forvm