Empordàlia

Ençà

Negre DO Empordà
7,50€

COM ÉS AQUEST VI?

Ençà és un vi negre jove amb entre tres i sis mesos de criança en bótes de roure francès del celler cooperatiu Empordàlia. El celler està situat a l'Alt Empordà, entre les localitats de Pau i Vilajuïga (Girona). L'Ençà és un vi de la DO Empordà. El vi negre està elaborat amb les varietats tradicionals de la zona: garnatxa negra (o lledoner) i carinyena negra (o samsó) a parts iguals. Les vinyes de carinyena i una part de les de garnatxa provenen de costers de llicorella plantats entre Garriguella i Rabós d'Empordà, i la resta de garnatxa està plantada en sóls de sauló de la localitat de Pau. L'Ençà està inspirat en el poema de Joan Maragall "L'Empordà", que diu "La sirena se feu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya". El vi es va presentar públicament a l'Arxiu Joan Maragall de Barcelona, amb el net del poeta, Pere Maragall. En una entrevista a ENOTURISTA, el gerent d'Empordàlia, Simon Casanovas, reconeixia que "havíem volgut fer un vi que transmetés la poesia de l'Empordà".

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Ençà és un negre jove amb criança en bótes de roure molt versàtil, que pot donar joc com a vi a copes o per maridatges gastronòmics. A la copa presenta un color vermell intens. Al nas destaquen les notes de fruita vermella, com les mores, els gerds o les cireres i uns ribets de regalèssia, vainilla o espècies, propis de la criança en bótes de roure francès. A la boca és un vi lleuger, fresc, que es va dimensionant fins a ampliar-se com un vi estructurat i amb un final rodó, lleugerament golós. Molt agradable.
Lloc: Pau i Vilajuïga (Alt Empordà) Girona
DO: DO Empordà
Raïm: Garnatxa i carinyena negra
Criança: Jove
Temps de criança: De tres a sis mesos en bótes de roure francès i després envelliment en ampolla
Empordàlia
Altres vins del celler Empordàlia
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials