Família Torres

Mas La Plana

Negre DO Penedès
82,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Mas La Plana és un dels vins més emblemàtics del celler Família Torres, que neix a la finca del mateix nom, on es troba el Centre de visites del celler, a Pacs del Penedès. És un dels cinc Vins d'Antologia de Família Torres.

UN NEGRE HISTÒRIC DEL PENEDÈS

És un vi negre elaborat amb Cabernet Sauvignon plantat el 1966. A l'any 1970 aquest vi va guanyar les Olímpíades de París i es va convertir en una llegenda. Actualment és un dels vins més reconeguts del celler arreu del món.

VITICULTURA REGENERATIVA

Des del novembre de 2021 les 29 hectàrees de Cabernet Sauvingnon es treballen amb viticultura regenerativa. El vi del 2018 entronca amb aquesta redescoberta històrica del Penedès, amb jaciments com el de "La font de la canya" on fa 2700 anys s'elaboraven vins tranquils. Des de fa uns mesos a Mas La Plana fan viticultura regenerativa. A la finca hi pastura un ramat d'ovelles, que adoba els camps i manté a ratlla les herbes que hi creixen.

DUES FINQUES ANCESTRALS

La vinya del Mas La Plana creix en dues finques diferenciades, la part baixa, al costat de la riera del Llitrà, més humida; i la part alta, amb sóls de plataformes. Són les dues cares d'un gran vi, que també es beneficia d'aquesta riquesa. La vinificació del Mas La Plana es fa amb tines diferenciades per a cada parcela·a. L'anyada 2018 es considera fresca. El temps va permetre que la verema es desenvolupés amb normalitat. El Mas La Plana és un vi de la DO Penedès.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El vi negre Mas La Plana de Família Torres és un Cabernet de Cabenets, que creixen en diferents vinyes d'una mateixa parcel·la. A la copa presenta un color vermell cirera, fosc. Al nas té una gran varietat de notes, des de la fruita madura, compotes i melmelades, fins a records de criança com fumats, xocolates, espècies i vainilles. En boca és molt complex, d'entrada potent i ben estructurat, amb un llarg record a la boca. És un vi molt gastronòmic, que pot combinar bé amb carns vermelles, guisades o a la pedra, estofats, o al forn. És un vi clàssic, de tall i d'etiqueta. El 2018 tindrà una gran capacitat d'envelliment. La DO Penedès està treballant perquè ben aviat pugui ser considerat un "Vi de Mas".
Lloc: Pacs del Penedès, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Cabernet Sauvignon
Criança: Gran Reserva
Temps de criança: 18 mesos en bótes de roure francès, de les quals un 85% són noves.
Família Torres
Altres vins del celler Família Torres
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials