Ronadelles

Cap de Ruc Vi Novell Blanc

Blanc DO Montsant
Uns 20 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Cap de Ruc Vi Novell blanc és el primer vi de l’any del celler Ronadelles, elaborat amb garnatxa blanca del Montsant.
 

VI NOVELL DE RONADELLES

El vi novell és el vi més jove d'un celler. Surt a la venda a mitjans de novembre i és el primer vi de la collita de l'any en curs. Sol ser un vi molt fresc, extremadament afruïtat, a vegades amb restes de carbónic pròpies de la recent fermentació del raïm.

 

EL CAP DE RUC MÉS JOVE

El Cap de Ruc Vi Novell és el vi més agosarat de la gamma Cap de Ruc, que elabora el celler Ronadelles. El Vi Novell es presenta en una ampolla d'espatlles altes, amb una etiqueta minimalista i una bufanda on us expliquen el procés d'elaboració. L'ampolla de vidre reciclat s'obre amb un tap de corona, com els refrescos.
Image

RONADELLES: 100% MONTSANT

El celler Ronadelles, situat a Cornudella de Montsant, és el primer celler de la DO Montsant en obtenir el segell de "Viticultor-Elaborador" que atorga la Denominació d'Origen als cellers que només embotellen el raïm que cultiven. El Cap de Ruc Novell és un vi de raïm ecològic certificat pel CCPAE, vegà i sense gluten.

 

CURIOSITATS DEL CAP DE RUC VI NOVELL

  • És un vi d'edició limitada a 1.200 ampolles.
  • És el vi novell més exclusiu dels que s'elabora a Catalunya. El seu preu és de 20 €.
  • L'ampolla recorda un perfum. És un vi aromàtic (però no tant com perquè el feu servir de colònia) 
  • És dels pocs vins (a excepció dels ancestrals) que es comercialitzen amb tap de corona. El resultat és magnífic i no noteu cap diferència respecte altres taps.
  • L'etiqueta del coll és d'allò més curiosa. Té forma de bufanda. Hi explica que "El Vi Novell és el primer vi de la temporada, el primer vi que fermenta. Tradicionalment era el vi que es bevia per Sant Martí i la festa del porc. Un vi més jove que un vi jove, el més jove de tots, el de la primera verema. S'obté doncs un vi carbònic i fresc. El vi novell és un vi festiu que ens retroba amb les nostres tradicions".

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Cap de Ruc Vi Novell negre marida a la perfecció amb plats de porc: des d'embotits fins a talls cuinats a la brasa. Al ser el primer vi de l'any, l'hem combinat amb un plat típic d'hivern, l'escudella amb carn d'olla.  


COLOR

A la copa presenta tons blancs clars, amb ribets verdosos propis del vi jove. Té un color lleugerament més clar.   
 

AROMA

Al nas hi destaquen els aromes de fruita blanca, com peres o pomes. Són olors molt evidents, de llaminadura gairebé. 

 

BOCA

És un vi molt fresc. Té un intens gust a fruita. Molt agradable. Fàcil de beure. Us deixa la boca plena de fruita fresca. La garnatxa blanca és saborosa i una de les grans varietats tradicionals catalanes.
 

MARIDATGE

El Cap de Ruc Vi Novell negre combina perfectament amb plats de la cuina de tardor-hivern. Nosaltres l'hem maridat amb escudella casolana de galets farcits de carn picada de porc i carn d'olla.
Image

CURIOSITATS DEL MARIDATGE DEL CAP DE RUC VI NOVELL

  • L'escudella és un plat que combina bé amb vins novells, perquè són frescos i afruïtats. 
  • Tant és si el vi és blanc o negre. Destaca la frescor, la vivesa d'un vi que acompanya els plats de xup-xup.
  •  Es recomana beure'l entre Sant Martí, que és l'11 de novembre i la Candelera, al febrer per trobar-lo en el seu màxim esplendor.
  • La dita diu "Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi" i així ens aconsella sobre els millors acompanyants del vi novell: els embotits i la carn de porc.
Amb quin maridatge et quedes: vi blanc o vi negre? Descobreix què ens ha semblat el Cap de Ruc Vi Novell Negre del celler Ronadelles.
Lloc: Cornudella del Montsant
DO: DO Montsant
Raïm: Garnatxa Blanca (100%)
Criança: Novell
Ronadelles
Altres vins del celler Ronadelles
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials