Abadal

Abadal Arboset

Negre DO Pla de Bages
55,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Abadal Arboset del celler Abadal de la DO Pla de Bages és un vi negre elaborat amb 10 varietats històriques recuperades del Bages. L'Arboset prové d'una vinya molt antiga, amb ceps plantats fa més de 80 anys, construïda en terrasses i envoltades de boscos. En aquesta vinya hi ha unes 10 varietats ancestrals de raïm del Bages, principalment Mandó, Picapoll i Sumoll, però també d'altres tan excepcionals com Punxó Fort, Cap Pelat, Cua de Moltó, Malvasia de Manresa, Pansera, Fumat i Cap Negre. Són varietats blanques i negres, mesclades en una mateixa vinya, com es solia fer antigament. La principal característica de la Vinya de l'Arboset és que es manté intacte una tina de pedra seca. El Bages és un dels territoris de Catalunya amb més construccions de pedra seca. Les tines es construien a les vinyes per fermentar el raïm sense haver-lo de transportar al celler. El vi Arboset fermenta dins de la tina de pedra seca (un procés del tot excepcional!) i després fa una criança de 12 mesos, un 60% en àmfora d'argila i un 40% en bótes de roure de 500 litres.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Arboset és un vi negre molt complex. A la copa presenta un color vermell picota. Al nas destaca la fruita negra de bosc, amb records de cítrics i herbes del camí, pròpies de la vinya de l'Arboset, com oliveres, alzines, roures, romaní o timó. A la boca té un pas àgil, directe, amb una acidesa alta. Aporta sensacions de fruita salvatge, com maduixots de bosc, magranes o cireres, acompanyades amb notes d'anís, fonoll, marialluïsa, que el fan més complex, així com espècies, flors, regalèssia i els balsàmics característics de la zona.
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó, Bages, Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: 10 varietats històriques diferents, principalment Mandó, Picapoll i Sumoll.
Criança: Criança
Temps de criança: Fermentació dins de la tina de pedra seca. Criança de 12 mesos, dels quals un 60% en àmfora d’ argila i un 40% en bóta de roure de 500 litres.
Altres vins del celler Abadal
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials