Abadal
Abadal Nuat
Blanc DO Pla de Bages34,95 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Abadal Nuat del celler Abadal de la DO Pla de Bages és un vi blanc elaborat majoritàriament amb la varietat insígnia del Bages, el Picapoll de vinyes velles, amb una part de Macabeu. El raïm creix en unes vinyes plantades fa més de 60 anys al voltant del celler. El Nuat té una elaboració molt característica: després de fermentar, el vi envelleix durant 10 mesos amb les seves pròpies mares, que són els llevats que es descomponen durant la fermentació, amb un extra de mares seleccionades de la resta de picapolls que s'elaboren al celler. El resultat és un blanc molt especial i singular, amb un extra d'expressivitat i elegància, volum, harmonia i cremiositat. La paraula Nuat fa referència a la puresa del vi.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
L'Abadal Nuat és un un vi blanc de gamma alta, del celler Abadal. És un vi gastronòmic, que combina molt bé amb foie, arrossos mariners o cremosos, pastes amb salses amb base a crema de llet, amanides mediterrànies o plats de la cuina tradicional japonesa, com el sushi.

Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó, Bages, Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: Picapoll i Macabeu
Criança: Criança
Temps de criança: 10 mesos amb les mares pròpies del Picapoll i la resta de mares de Picapolls seleccionats
Abadal