Abadal

Nuat

Blanc DO Pla de Bages
32,70 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Abadal Nuat és el vi blanc de Picapoll més exclusiu del celler Abadal, un dels més importants de la DO Pla de Bages. El Nuat és un vi, elaborat majoritàriament amb raïm blanc Picapoll, la varietat més emblemàtica del Bages i una part de Macabeu. El raïm creix en unes vinyes plantades fa més de 60 anys al voltant del celler. El Nuat té una elaboració molt característica: després de fermentar, el vi envelleix durant 10 mesos amb les seves pròpies mares, que són els llevats que es descomponen durant la fermentació, amb un extra de mares seleccionades de la resta de picapolls que s'elaboren al celler. El resultat és un blanc molt especial i singular, amb un extra d'expressivitat i elegància, volum, harmonia i cremiositat. La paraula Nuat fa referència a la puresa del vi.   
 


CELLER ABADAL


El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.   
Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: Picapoll - Macabeu
Criança: Criança
Temps de criança: 10 mesos amb les mares pròpies del Picapoll i la resta de mares de Picapolls seleccionats
Altres vins del celler Abadal
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials