Abadal
3.9
Negre DO Pla de Bages25,40 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Abadal 3.9 és el Vi de Finca Qualificada del celler Abadal, un dels més importants de la DO Pla de Bages. Un Vi de Finca és el màxim reconeixement que es pot atorgar a un vi a Catalunya. Ho fa l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi) de la Generalitat. La qualificació garanteix que el vi està elaborat amb raïm cultivat en una mateixa vinya amb unes característiques qualitatives especials de sòl i clima, i que té una personalitat única. El 3.9 es considera la viva expressió de la parcel·la a on es cultiva (polígon 3, parcel·la 9), amb sòls de pedra calcària sobre argila vermella, plantats fa més de 30 anys. És un vi negre elaborat només amb la varietat Cabernet Sauvignon, que envelleix un mínim de 12 mesos en bótes de roure francés. És un vi elegant i profund, amb presència de fruita negra, i ribets balsàmics i minerals, propis de la criança amb fusta.
El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.
CELLER ABADAL
El celler Abadal està situat a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la comarca del Bages (Barcelona). Els seus vins es qualifiquen sota la DO Pla de Bages. Abadal és un dels cellers més prestigiosos del Pla de Bages. Els orígens de la família Roqueta, els propietaris, es remunten al s.XII, quan es va construir la masia que encara avui en dia allotja les sales de criança del celler. Abadal cultiva varietats tradicionals del Bages, com el Picapoll blanc o el Mandó, amb altres varietats internacionals ben adaptades a la zona, com el Cabernet Sauvignon, el Syrah o el Merlot. Els seus vins tenen en comú l'expressió del terrer, les característiques vinyes envoltades de boscos del Bages, que els proporcionen un rerafons balsàmic i mineral als seus vins. Consulta la fitxa del celler Abadal a ENOTURISTA per descobrir com són les experiències d'enoturisme.







Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó (Bages) Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: 100% Cabernet Sauvignon
Criança: Criança
Temps de criança: 12 mesos en bótes de roure (70% roure francès i 30% roure americà)
Abadal