Abadal
Abadal Picapoll
Blanc DO Pla de Bages13,95 €
COM ÉS AQUEST VI?
L’Abadal Picapoll del celler Abadal de la DO Pla de Bages és un vi blanc jove elaborat amb la varietat insígnia del Bages, el Picapoll. El nom prové de la seva forma característica: el Picapoll forma grans petits i compactes, amb unes baies presentar pigues o picades a la pell. Des de fa molts anys la recuperació del cultiu de Picapoll ha contribuït a que sigui la varietat estrella del Bages. L'Abadal Picapoll fermenta i es cria durant tres mesos amb les seves pròpies mares, que son els llevats autòctons que es descomponen amb la fermentació, que li donen un extra de volum, complexitat i cremositat al vi.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
L'Abadal Picapoll és un vi blanc elegant i seductor. A la copa presenta un color pàl·lid, amb tons verdosos. Al nas evoca notes de fruita blanca, fruita de vinya (albercoc o préssec), amb notes cítriques lleugerament tropicals i records florals i d'herbes del camí. Ideal per beure a copes. Combina bé amb una taula d'embotits fumats, amb plats de pasta, remenats d'ou amb verdures o bolets o carns blanques.

Lloc: Santa Maria d'Horta d'Avinyó, Bages, Barcelona
DO: DO Pla de Bages
Raïm: Picapoll blanc 100%
Criança: Jove
Temps de criança: Tres mesos de criança amb les seves pròpies mares
Abadal