Tomàs Cusiné

Auzells

Blanc DO Costers del Segre
12,95 €

COM ÉS AQUEST VI?

L'Auzells és el vi blanc jove més aromàtic del celler Tomàs Cusiné, situat a El Vilosell, a Les Garrigues (Lleida). El celler, fundat el 2003, representa el projecte més personal de Tomàs Cusiné Barber.

ECOLÒGIC I SOSTENIBLE

Les vinyes es cultiven de manera ecològica i sostenible. Els treballs a la finca es fan únicament amb adobs orgànics, deixant que la coberta vegetal faciliti el desenvolupament natural de la terra, evitant la propagació de plagues.

CUPATGE DE VARIETATS BLANQUES

L'Auzells és un vi blanc de cupatge, elaborat amb Macabeu, Riesling, Sauvignon blanc, Albarinyo i Chardonnay. Les vinyes creixen a una altura de 715 metres sobre el nivell del mar, en terrers francs, amb llims, argila o grava, en una vinya d'unes 5 hectàrees, a la zona més fresca de la Serra de Comabarra.

FERMENTACIÓ AMB LES MARES

La verema és manual. El raïm sencer es macera en fred amb les pells. Cada varietat fermenta per separat a temperatura controlada. Més tard envelleix amb les seves mares (els llevats en descomposició, que aporten un extra de cos i cremositat als vins) en dipòsits de ciment soterrats. L'Auzells és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'Auzells és un vi blanc exòtic. A la copa presenta un color lleugerament ataronjat. Al nas té aromes de llimona, fonoll, flors blanques, i sotabosc. A la boca és un vi blanc fresc i amable. És un vi complex, amb notes cítriques, minerals, i un final persistent. L’Auzells és un vi per un àpat a la fresca. Dóna color a les amanides amb fruita, als peixos a la brasa o al marisc amb oli verge 
Lloc: El Vilosell, Les Garrigues, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Macabeu, Riesling, Sauvignon blanc, Albarinyo i Chardonnay.
Criança: Jove
Temps de criança: Criança sobre lies durant 3 mesos en dipòsits de ciment soterrats.
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials