Piñol

Finca Morenillo

Negre DO Terra Alta
39,95 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Finca Morenillo és un vi negre del celler Piñol de Batea, dins de la DO Terra Alta elaborat amb la varietat autòctona Morenillo, d'edició limitada a 3.000 ampolles. El raïm autòcton amb què s'elabora el Finca Morenillo prové d'unes vinyes molt antigues, plantades abans de 1950. És tracta d'un tipus de raïm que la DO Terra Alta va readmetre al seu plec de condicions el 2020. Fins aquell moment, havia estat cultivada però no es podia posar a les etiquetes dels vins.

MARIDATGE

El Finca Morenillo és ideal per plats amb carn. A la copa, té un color esvaït, de capa baixa. Al nas té aromes de fruits vermells, làctics i cacau. A la boca és subtil, amb un taní molt suau, que acompanya bé amb carns a la brasa, cuinades amb suc, o estofats. És un vi molt especial. El Morenillo és un vi que fa poc grau alcohòlic, recomanat per persones que vulguin gaudir de vins negres lleugers i amb cuina mediterrània.

PINOT NOIR DEL SUD

El Finca Morenillo és un vi negre que l'enòloga del celler Piñol Cristina Borrull compara amb el Pinot Noir. "Té un taní molt madur, és super elegant, fi i té notes a xocolata, maduixa (amb nata fins i tot) i de figa madura", admetia al blog de celler Piñol. El raïm de la finca prové de vinyes molt velles. Els raïm són molt grossos, i gairebé no tenen fongs, que puguin afectar la vinya, perquè la pell és tan dura que els protegeix molt bé.

VARIETAT DE PASSAT I FUTUR

El cultiu de la varietat Morenillo està documentada el 1791, segons consta al Diccionari dels noms dels ceps i raïm, de Xavier Favà (Institut d'Estudis Catalans, 2001). L'autor la descriu com "una varietat prou arrelada a les Terres de l'Ebre, però d'orígen forà". El Morenillo és un raïm molt arrelat a la Terra Alta, que en els darrers anys s'havia arrencat, perquè donava molta feina a canvi d'una producció baixa. El canvi de paradigma ha fet que en els darrers anys es doni més importànci a la qualitat i la distinció.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

  • 93 Punts a la Guia Parker - The Wine Advocate
  • 93 Punts a la Guía Penín
  • 93 Punts a la Guia Tanzer
Lloc: Batea, Terra Alta, Tarragona
DO: DO Terra Alta
Raïm: Morenillo (100%)
Criança: Criança
Temps de criança: 15 mesos en barriques de roure francés de 500 litres
Altres vins del celler Piñol
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials