Piñol
L'Avi Arrufí Negre
Negre DO Terra Alta22,00 €
COM ÉS AQUEST VI?
L'Avi Arrufí Negre és un vi de criança del celler Piñol, elaborat amb vinyes velles de carinyena, garnatxa negra i syrah.
HOMENATGE ALS PIONERS
L'Avi Arrufí és un record a la primera generació del celler Piñol a cultivar raïm ecològic i a vinificar-los al celler de Batea. És un vi negre complex, que envelleix 15 mesos en barriques noves de roure francès.VINYES VELLES DE LA TERRA ALTA
La gamma de vins Avi Arrufí provenen de vinyes velles de la DO Terra Alta. Els ceps tenen entre 35 i 55 anys d'antiguitat, depenent de la varietat. El raïm neix en terrers d'argila i calç, pobres en nutrients.VI DE GUARDA AMB RECORREGUT
L'Avi Arrufí negre és potent, estructurat i sedós, amb una bona dosi de fruita. És un vi elegant i fresc en boca. L'envelliment en bótes de roure francès noves li permetrà una bona conservació en els pròxims anys.CURIOSITATS DE L'AVI ARRUFÍ NEGRE
- És un cupatge de tres varietats negres: carinyena, garnatxa negra i Syrah.
- El terrer argilós i calcari on creix el raïm li aporta mineralitat, aquesta sensació salada a la boca.
- El vi envelleix 15 mesos en bótes de roure francès noves, que marquen els aromes de cacau.
- La criança doma les arestes del vi, que en boca és expressiu, elegant i molt fresc.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
COLOR
L'Avi Arrufí negre té un color vermell intens, amb ribets marronosos propis de la criança en bótes de roure francès noves.AROMA
Al nas ho notareu aromes de fruita negra madura, com gerds o móres; notes de xocolata i ribets minerals.BOCA
Un equil·libri entre la fruita madura i els tons de criança. Potent, concentrat, i equil·librat.MARIDATGE
L'Avi Arrufí negre combina amb carns vermelles, plats de caça, cuinats a la brasa o rostits. Nosaltres l'hem maridat amb un costellar de porc macerat amb espécies i patates al forn.CURIOSITATS DE LA COMBINACIÓ
- La costella de porc es cuina lentament sobre el seu greix, que fa que la carn es desfaci. El vi negre neteja la boca.
- Els plats enfornats o rostits combinen bé amb vins negres, amb cos, especialment pels tanins de les varietats negres.
- La costella macera amb oli d'oliva verge extra, vi de garnatxa blanca de la Terra Alta, sal, pebre, orenga, all i pebre vermell. La fruita negra combina molt bé amb la potència d'espècies.
- Les patates al forn, salpebrades i rostides amb oli d'oliva verge extra subratllen l'elegància i la personalitat del vi de criança.

Lloc: Batea, Terra Alta, Tarragona
DO: DO Terra Alta
Raïm: Carinyena (60%), Garnatxa (30%) i Syrah (10%)
Criança: Criança
Temps de criança: 15 mesos en barriques noves de roure francès
Piñol