2017

Savinat. Gramona

Blanc Penedès
Uns 18 €
Sensual
Celler
Gramona
Un blanc per triomfar en una cita

Tens una cita i t’ha dit 'vine aquesta nit a casa i porta TU el vi'. Què faràs? Portaràs un negre amb molta de fusta, perquè sembli que hi entens de vins, però després et queda la boca com una soca? O un rosat llaminer, tan evident, que és com si portessis un tanga fluorescent? Prova amb el Savinat, del celler Gramona.

Judith
Judith

Sabies que aquest vi és més que ecològic? És biodinàmic! Imagineu uns hippies. Planten amb les llunes, llauren amb cavalls i no fan servir res de química. A més, Gramona fa el seu propi adob amb femtes de vaca, ovella i cabra. Amb la proporció exacta, com una mandonguilla. Agafen banyes de vaca i les omplen amb aquest "popó". Les enterren al solstici i al cap de sis mesos les aixafen amb un morter i les escampen per vitaminar les vinyes. Us prometo que l'etiqueta “Agricultura orgànica” és de debò.


David
David

Anava a escriure que té un color groc palla. Però en una cita millor que evitis segons quines paraules... Al nas té olor de fruita, potser una mica més identificat el prèssec. Però no cal flipar-nos. A la boca notareu de seguida que és un blanc cremós. NOTA MENTAL: si el vi s’unta a la llengua, combineu-lo amb coses untuoses Té final saladet, refrescant. Perfecte per un aperitiu grec. O un petó refrescant.
Color
Groc palla
Aroma
Prèssecs, torrats, brioixeria
Gust
Refrescant, cremós, amb final lleugerament salat
Envelliment
Jove
Temps de criança
Fermentat en un període curt en barriques de 300 litres de roure francès
Combinació
Spaguetti amb salsa carbonara, amanida de tomàquets rosa amb formatge feta,...
Raïm
Sauvignon Blanc
Viticultura
Biodinàmica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials