Pascona
Lo Noi del Sac
Blanc DO MontsantUns 13 €
COM ÉS AQUEST VI?
Lo Noi del Sac és el vi blanc més terroríficament deliciós del celler Pascona, situat a la Vall de Fontanals, Falset, a la comarca del Priorat (Tarragona).
És un vi blanc únic, elaborat amb Merlot, una varietat de raïm negre. És un blanc de negre (o blanc de noirs) d'una sola varietat, dels pocs, poquíssims que es fan a a Catalunya.
La llegenda sempre l'havia pintat com un home vell, brut i fastigós per fer por a la mainada. El celler l'ha replantejat com un home jove, musculat i amb picardia, tal com és el vi.
Lo noi del sac és un vi blanc fresc, golós i corpulent, que a la copa és un vi divertit i únic. L'ampolla porta un caputxó de sac, que serveix per jugar a encistellar el tap de suro.
BLANC DE NOIRS 100% MERLOT
És un vi blanc únic, elaborat amb Merlot, una varietat de raïm negre. És un blanc de negre (o blanc de noirs) d'una sola varietat, dels pocs, poquíssims que es fan a a Catalunya.
UN HOMENATGE A L'HOME DEL SAC
La llegenda sempre l'havia pintat com un home vell, brut i fastigós per fer por a la mainada. El celler l'ha replantejat com un home jove, musculat i amb picardia, tal com és el vi.
UN VI DIVERTIT I DESENFADAT
Lo noi del sac és un vi blanc fresc, golós i corpulent, que a la copa és un vi divertit i únic. L'ampolla porta un caputxó de sac, que serveix per jugar a encistellar el tap de suro.
CURIOSITATS DE LO NOI DEL SAC
- Lo Noi del Sac és un vi jove, que ha envellit quatre mesos en un dipòsit d'acer inoxidable abans que l'embotellin
- És un vi Michael Jackson. Ni blanc, ni negre, però amb el millor de les dues opcions.
- Les aromes són les pròpies d'un vi negre, però en boca és més fresc, àcid i subtil.
- A dia d'avui el celler Pascona treballa unes 14 hectàrees de terra, als afores de Falset, amb sóls d'argila, granit i llicorella, plantats en bancals, aprofitant la fondalada de la Vall de Fontanals. També té vinyes pròpies a Móra d'Ebre.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
COLOR
A la copa presenta un color groc ambre amb tons grisencs.
AROMA
Al nas té aromes de fruita blanca d'estiu, com el meló i notes de mel i flors.
BOCA
A la boca és corpulent, afruitat, sorprenent, amb un final fresc amb acidesa balancejada, com de mandarina.
MARIDATGE
Lo noi del sac és un vi blanc que marida pràcticament amb tot. Nosaltres l'hem tastat amb una brotxeta de llagostins cruixents amb salsa de guacamole artesanal.CURIOSITATS DE LA COMBINACIÓ
- El gust salat i mineral del llagostí cruixent s'entèn molt bé amb l'acidesa de Lo noi del sac.
- La salsa guacamole fresca, amb alvocat natural, ens fa salivar amb la cremositat del vi.
- Lo noi del sac és polivalent, i acompanya bé un aperitiu amb ibèric, braves o croquetes.
- La nova anyada és fresca, irreverent, madura, amb més intensitat al nas i potser més corpulència a la boca. Un vi que creix amb el pas dels anys i marca diferències amb la resta de blancs de la zona.
- És un vi apte per beure'l a copes com per maridar amb un àpat gastronòmic, gràcies a la seva versatilitat.






Lloc: Falset (Priorat) Tarragona
DO: DO Montsant
Raïm: Merlot (100%)
Criança: Jove
Temps de criança: Quatre mesos en dipòsits d'acer inoxidable
Pascona