Pascona

Lo Noi del Sac

Blanc DO Montsant
10€

COM ÉS AQUEST VI?

Lo Noi del Sac és el vi blanc més terroríficament deliciós del celler Pascona, situat a la Vall de FontanalsFalset, a la comarca del Priorat (Tarragona). És un vi blanc únic, elaborat amb Merlot, una varietat de raïm negre. És un blanc de negre (o blanc de noir) d'una sola varietat, dels pocs, poquíssims que es fan a a Catalunya. Els ceps de Merlot estan plantats en un terrer argilós, el més comú de la finca de Pascona. El vi blanc és un homenatge del vinater Toni Ripoll a Lo Noi del Sac, una llegenda que s'explicava a la mainada per fer-los por. A diferència de l'imaginari col·lectiu, que sempre l'ha pintat com un home vell, brut i fastigós, el celler l'ha replantejat a les etiquetes com un home jove, musculat i amb picardia, tal com és el vi. És un vi blanc fresc, golos i corpulent, que a la copa és un vi divertit i únic, perquè les aromes són les pròpies d'un vi negre, però en boca és més fresc, àcid i subtil. Lo Noi del Sac és un vi jove, que ha envellit quatre mesos en un dipòsit d'acer inoxidable abans que l'embotellin. A dia d'avui el celler Pascona treballa unes 14 hectàrees de terra, als afores de Falset, amb sóls d'argila, granit i llicorella, plantats en bancals, aprofitant la fondalada de la Vall de Fontanals. També té vinyes pròpies a Móra d'Ebre.

A RAC1, dins de l'espai Amb molt de gust, amb Emma Aixalà, el vam presentar com un vi blanc per portar-se malament. És un vi Michael Jackson. Ni blanc, ni negre, però amb el millor de les dues opcions. Inicialment el va es va dir "L'home del sac", però el celler li va canviar el nom definitiu un temps més tard per Lo Noi del Sac.
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

'Lo noi del sac', del celler Pascona és un un vi blanc musculat, expressiu ambivalent, que podeu tastar amb tota la seva força durant les visites al celler Pascona, on hi destaca el Walking tour, una experiència segura per caminar i tastar vins entre vinyes. La nova anyada: fresca, irreverent, madura, amb més intensitat al nas i potser més corpulència a la boca. Un vi que creix amb el pas dels anys i marca diferències amb la resta de blancs de la zona. A la copa presenta un color groc ambre amb tons grisencs. Al nas té armoes de fruita blanca d'estiu, com el meló i notes de mel i flors. A la boca és corpulent, afruitat, sorprenent, amb un final fresc amb acidesa balancejada, com de mandarina. És un vi apte per beure'l a copes com per maridar amb un àpat gastronòmic, gràcies a la seva versatilitat.

Lo Noi del Sac és un dels dos vins recomanats en aquest vídeo (juntament amb La Maria Ganxa, també del celler Pascona) on destaquem que és un vi per viure sense por!
 
Lloc: Falset (Priorat) Tarragona
DO: DO Montsant
Raïm: Merlot
Criança: Jove
Temps de criança: Quatre mesos en dipòsits d'acer inoxidable
Altres vins del celler Pascona
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials