Empordàlia
Daina
Rosat DO Empordà7,30 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Daina és un vi rosat jove del celler Empordàlia, situat a cavall entre Pau i Vilajuïga, a l'Alt Empordà (Girona), emparat dins de la DO Empordà. El vi rosat Daina és un monovarietal de garnatxa roja (o lledoner gris), una de les varietats tradicionals més arrelades a l'Empordà, que creix en terrers al·luvials. El vi porta el nom d'un dels animals més típics dels Aiguamolls de l'Empordà . És una espècie de cèrvol, de cos menut, pelatge rogenc amb taques blanques, que menja entre els joncs i els lliris. El Daina és un reconeixement als tres racons més emblemàtics de l'Empordà, l'ecologia i a la biodiversitat. És un dels tres vins de la gamma "Homenatge a l'Empordà", juntament amb el Mabre blanc i el Passerell negre, que representen el Cap de Creus i la Serralada de l'Albera, respectivament.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Daina és un monovarietal de garnatxa roja (o lledoner gris), una de les varietats més arrelades a l'Empordà. A la copa presenta un color rosat pàl·lid, amb ribets vermellosos brillants. Té aromes de maduixes, flors vermelles com la rosa i records cítrics. A la boca és fresc, rodó, complex. Té records de mandarines i maduixes. Combina bé amb plats de peix, amb arrossos mariners,... amanides, carns blanques i plats d'aperitius freds com truita de patates o hummus.

Lloc: Pau i Vilajuïga, Alt Empordà, Girona
DO: DO Empordà
Raïm: Garnatxa Roja
Criança: Jove
Temps de criança: Sense criança
Empordàlia