Carol Vallès

Vuit mans

Blanc Sense DO
23,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Vuit Mans és un vi natural elaborat amb Macabeu de vinyes velles i fermentat en àmfores per Cellers Carol Vallès.
 

MACABEU DE VINYES VELLES

El raïm amb què s'elabora el Vuit Mans és un Macabeu d'una vinya plantada en vas el 1974, la Vinya del Sogas. Els ceps tenen una producció molt limitada. En aquest cas, es van collir 518 quilos de raïm que van donar una producció de 640 ampolles. Les vinyes tenen un sól argilo-calcari, al costat del Torrent del Mas Rovira, envoltat de boscos. La vinya es conrea de manera ecològica certificada. El raïm que s'obté és molt escàs, però d'una altíssima qualitat.

 

VI NATURAL AMB LLEVATS INDÍGENES

Quatre persones van collir a mà el raïm per elaborar el Vuit mans. D'aquí ve el seu nom. Posteriorment van separar el gra de la rapa per fer una maceració carbònica amb el gra el màxim de sencer possible dins d'una àmfora amb capacitat per 350 litres. El raïm va fermentar de manera natural amb els llevats autòctons. Un cop acabada la fermentació es va deixar el raïm blanc amb les pells un temps més tard. És el que s'anomena un vi brisat. Un vi blanc fet a la manera dels vins negres. Amb això s'obté un color durat més intens. 
 

MACABEU DE MÍNIMA INTERVENCIÓ

El Vuit mans és un vi natural, que no conté sulfurós afegit. Això vol dir que té un temps limitat de consum. És un vi que tampoc no es clarifica ni es filtra, per tant pot tenir un aspecte tèrbol natural. A l'ampolla potser hi ha precipitats del vi. És el resultat de fer un vi amb la mínima intervenció possible, que pretèn ser el retrat d'una vinya vella de Macabeu del Penedès.
 
Lloc: Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Macabeu (100%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Al voltant de sis mesos en àmfores
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2021
Carol Vallès
Altres vins del celler Carol Vallès
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials