Vilosell
Negre DO Costers del SegreCOM ÉS AQUEST VI?
El Vilosell és un dels vins negres més emblemàtics del celler Tomàs Cusiné, ubicat al municipi d'El Vilosell, a la comarca de Les Garrigues (Lleida). La majoria de les vinyes estan a més de 700 metres sobre el nivell del mar. Això es nota, especialment en el clima, diferent de les comarques que l'envolten, amb menys boira i més hores de sol. I també en el terrer, protegit per la Serra de Prades, amb sóls gravosos i d'argila. La principal característica és que són vins de muntanya. Les vinyes es treballen amb viticultura ecològica certificada, deixant una coberta vegetal a les vinyes per afavorir la riquesa mineral del sól. El Vilosell és un vi negre de criança elaborat amb les varietats Ull de llebre, syrah i garnatxa negra. Primer fermenten en dipòsits d'àcer inoxidable, amb llevats autòctons i més tard envelleixen en bótes de roure francès, durant un mínim de nou mesos o amb les mares en dipòsits de ciment sota terra. El Vilosell és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
En aquest vídeo vam proposar de tastar-lo amb una hamburguesa premium.




