Vilarnau

Gran Reserva Vintage 2014

Escumós
Brut nature
DO Cava
15€

COM ÉS AQUEST VI?

El cava Gran Reserva Vintage 2014 del celler Vilarnau és elegant, subtil i expressiu. És un escumós elaborat amb un cupatge de varietats de raïm ben adaptades al Penedès: Macabeu, Parellada, Chardonnay i un pessic de Pinot Noir. Les finques de Vilarnau estan situades als afores de Sant Sadurní d'Anoia, al paratge d'Espiells, amb una llarga tradició històrica del cultiu de la vinya. Espiells es troba a la part alta de Sant Sadurní, la capital del Cava, envoltat per la Serralada Litoral i a l'abric de la serralada de Montserrat. La vinya gaudeix d'un microclima suau, amb influències mediterrànies i una insolació privilegiada. La Parellada prové d'una finca de La Llacuna, situada a 700 metres sobre el nivell del mar, considerada una de les zones més altes del Penedès. Això li dóna al raïm un extra d'acidesa i d'aromes florals, ideals per una criança llarga. La verema del 2014 va començar amb el Chardonnay, a finals d'agost i va acabar amb la Parellada, a primers d'octubre. Un cop al celler, el raïm es vinifica per separat. Per preservar els aromes i evitar oxidacions, el raïm es refreda abans de premsar. Després el most fermenta a temperatura controlada durant uns 30 dies. Amb el cupatge de les quatre varietats arrenca la segona fermentació en ampolla, on els llevats transformen el vi en cava, obtenint aquestes característiques bombolles. El Vilarnau Gran Reserva Vintage 2014 passa un mínim de 36 mesos reposant a la cava. És un Cava de Guarda Superior Gran Reserva emparat sota el segell de qualitat de la DO Cava.   
Image

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'elegància del Vilarnau Gran Reserva Vintage 2014 permeten maridar-lo amb un cabdell de pollastre farcit amb pernil dolç i formatge, salsa de mostassa, tomaquets escalivats i patates al caliu. És idoni per menjar amb carns blanques, aus, o peixos, al forn o amb salsa, així com amb cuina de bolets. El Vilarnau Gran Reserva Vintage 2014 presenta un color daurat intens, amb una bombolla molt fina i ben integrada. Al nas té una gran riquesa aromàtica, fruit d'una llarga criança. Té notes de fruites blanques, flors, llevats, broixeria i destaca pels ribets de mel, compotes o melmelades, que li donen un extra deliciós. A la boca és vivíssim, ters i fresc, complex i aromàtic. Intens, disposat a resistir un plat principal. Una sorprenent acidesa emmarca un cava que té presència i poesia.

Fa un temps vam gravar aquest vídeo a Vilarnau parlant d'un cava "que només te'l pots prendre vestit de 21 botons".
Lloc: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Macabeu (40%) Parellada (30%) Chardonnay (25%) i Pinot Noir (5%)
Envelliment: Gran Reserva
Temps d'envelliment: Un mínim de 36 mesos en ampolla
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2014
Vilarnau
Altres vins del celler Vilarnau
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials