Vilarnau

Gran Reserva Vintage Orgànic

Escumós
Brut nature
DO Cava
Uns 17 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Gran Reserva Vintage Orgànic és el Cava de Guarda Superior més emblemàtic del celler Vilarnau, de Sant Sadurní d'Anoia.  


UN CAVA AMB ORIGEN A ESPIELLS

El Gran Reserva Vintage Orgànic 2014 és un escumós elaborat amb un cupatge de varietats de raïm ben adaptades al Penedès: Macabeu, Parellada, Chardonnay i un pessic de Pinot Noir. Les finques de Vilarnau estan situades als afores de Sant Sadurní d'Anoia, al paratge d'Espiells, amb una llarga tradició històrica del cultiu de la vinya. Espiells es troba a la part alta de Sant Sadurní, la capital del Cava, envoltat per la Serralada Litoral i a l'abric de la serralada de Montserrat. La vinya gaudeix d'un microclima suau, amb influències mediterrànies i una insolació privilegiada. La Parellada prové d'una finca de La Llacuna, situada a 700 metres sobre el nivell del mar, considerada una de les zones més altes del Penedès. Això li dóna al raïm un extra d'acidesa i d'aromes florals, ideals per una criança llarga.

 

LES NOTES D'UN GRAN RESERVA 

El Vilarnau Gran Reserva Vintage 2014 envelleix un mínim de 36 mesos reposant a la cava. És un Cava de Guarda Superior Gran Reserva emparat sota el segell de qualitat de la DO Cava. La llarga criança en ampolla potencia els aromes terciaris, els propis de l'envelliment. Els llevats de la vinya estan en contacte més temps amb el vi i li aporten tons de fruits secs, fumats, torrats i pastisseria molt agradables, que enriqueixen el tast.


ELABORACIÓ ARTESANA I PACIENT


La verema del 2014 va començar amb el Chardonnay, a finals d'agost i va acabar amb la Parellada, a primers d'octubre. Un cop al celler, el raïm es vinifica per separat. Per preservar els aromes i evitar oxidacions, el raïm es refreda abans de premsar. Després el most fermenta a temperatura controlada durant uns 30 dies. Amb el cupatge de les quatre varietats arrenca la segona fermentació en ampolla, on els llevats transformen el vi en cava, obtenint aquestes característiques bombolles.

Image

CURIOSITATS DEL GRAN RESERVA VINTAGE ORGÀNIC DE VILARNAU

  • Els Caves de Vilarnau porten el cognom Orgànic a l'ampolla per reivindicar l'origen d'una viticultura sostenible, amb un raïm orgànic, cultivat al paratge d'Espiells, envoltat de natura.
  • Tots els escumosos de Vilarnau porten la paraula "Barcelona" a l'etiqueta. Són caves que volten arreu del món i que expliquen el seu origen, a Sant Sadurní d'Anoia, al Penedès, a Barcelona.
  • Quan un Cava és vintage és perquè s'ha elaborat curosament amb el mètode tradicional, de segona fermentació en ampolla, amb un mètode que no passa de moda, reposat lentament a les caves. 
  • El Gran Reserva Vintage Orgànic és un Cava Brut Nature. És a dir, que no té sucres afegits. 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Cava Gran Reserva Vilarnau Vintage Orgànic és elegant, subtil i expressiu. Marida bé amb carns blanques, aus o peix amb salsa. Harmonitza molt bé amb plats de bolets.


COLOR

El Vilarnau Gran Reserva Vintage Orgànic 2014 presenta un color daurat intens, amb una bombolla molt fina i ben integrada.


AROMA

Al nas té una gran riquesa aromàtica, fruit d'una llarga criança. Té notes de fruites blanques, flors, llevats, broixeria i destaca pels ribets de mel, compotes o melmelades, que li donen un extra deliciós.


BOCA 

A la boca és vivíssim, ters i fresc, complex i aromàtic. Intens, disposat a resistir un plat principal. Una sorprenent acidesa emmarca un cava que té presència i poesia.


MARIDATGE

Nosaltres l'hem acompanyat amb una hamburguesa de vedella, amb foie, maduixes i formatge Grana Padano.  

Image


CURIOSITATS DEL MARIDATGE DEL VILARNAU GRAN RESERVA VINTAGE ORGÀNIC 2014

  • Els Caves de Guarda Superior Gran Reserva tenen una immensa riquesa de notes. Això els converteix en un dels escumosos més versàtils per fer maridatges atrevits.
  • El Vintage Orgànic 2014 de Vilarnau és potent i embolcallant, així que suporta molt bé la presència de la carn de vedella, salpebrada i feta a foc alt per mantenir la tendresa. A més l'hem acompanyat amb unes tiretes de foie que destaquen la presència de la carn torrada. El Cava té una gran acidesa, que acompanya la carn, amb notes de fruits secs i torrats molt plaents.
  • La frescor que manté fa que les maduixes es converteixin en un aliat molt sexy, per menjar dins de l'hamburguesa, tallades fines, o senceres sucades amb el Cava.
  • El pa de vidre és molt tou, i suavitza la fortalesa de la carn. En aquest cas, destaquen els tons de pastisseria de les llarges criances del cava. Per enfortir aquest enllaç hem preparat patates a la marquesa, una recepta d'origen francès. Preparem un puré de patates i amb una màniga pastissera fem petits farcells pintats amb ou que queden torrats al forn. Són cremosos i fumats, com el Cava de llarga criança. 
Lloc: Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Macabeu (40%) Parellada (30%) Chardonnay (25%) i Pinot Noir (5%)
Envelliment: Cava de Guarda Superior Gran Reserva
Temps d'envelliment: Un mínim de 36 mesos en ampolla
Viticultura: Tradicional
Anyada: 2014
Vilarnau
Altres vins del celler Vilarnau
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials