Casa Mariol
Vermut Negre Casa Mariol
Vermut Sense DOCOM ÉS AQUEST VI?
El vermut negre de Casa Mariol és una de les begudes estrella del celler Casa Mariol. El vermut es un vi fortificat amb alcohol i aromatitzat amb botànics, que la mateixa família de Batea (a la Terra Alta) elabora des de fa més de 100 anys. El vermut s'elabora amb vi blanc de la varietat Macabeu, que fermenta en dipòsits d'acer inoxidable a baixa temperatura i amb llevats seleccionats. El vi s'enfosqueix amb nous verdes i s'aromatiza a través de la fermentació, macerant amb més de 150 herbes aromàtiques i espècies del Massís del Matarranya, com el donzell, espècies, flors, peles de cítrics. Per això és digestiu! El vermut fa un lleuger repòs en bótes centenàries amb les seves mares (els llevats resultats de la fermentació).
COM FER UN VERMUT PERFECTE?
El vermut negre perfecte de Casa Mariol es fa amb cinc ingredients: un got rodó, gel, un tros de taronja, una oliva i el vermut negre de la casa. El vermut presenta un color marronós fosc, com de Coca-Cola. Al nas evoca notes d'herbes aromàtiques i cítrics. A la boca té un gust intens, amb entrada dolcenca i agradable final amarg. Combina bé amb patates fregides, olives, escopinyes i croquetes. El disseny de l'ampolla s'expressa com un llibre obert. Llegiu bé per aprendre el manual d'ús. Es pren de dotze a tres de la tarda. I pots fer un Manhattan o un Negroni. És suau, amb regust amarg i entrada intensa... I amb una patateta o una oliva t’omple l’ànima i no la panxa.
Lloc: Batea, Terra Alta, Tarragona
DO: Sense DO
Raïm: Macabeu
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Cap
Casa Mariol