Giró Ribot

UMa Brut Gran Reserva

Escumós
Brut
DO Cava
Uns 11 €

COM ÉS AQUEST VI?

UMa és un cava de guarda superior Gran Reserva del celler Giró Ribot elaborat amb Xarel·lo, Chardonnay i Pinot Noir.


UMA, homenatge a L'OSSA MAJOR

UMa és l'abreviatura de la constel·lació de l'Ossa Major (en llatí Ursa Maior). Això vol dir que és un cava d'una altra galàxia? Potser sí. L'UMa es presenta en una ampolla blau fosc, que recorda el color del cel a la nit. L'ampolla conté milers d'estrelles en forma de bombolles de cava.


GRAN RESERVA GUARDA SUPERIOR

El cava UMa Brut Gran Reserva, del celler Giró Ribot, ha envellit més de 50 mesos en el silenci de les caves. És un escumós de guarda superior, on es noten els matisos de les llargues criances, la riquesa de l'autòlisi dels llevats en contacte amb el vi durant més de quatre anys


VARIETATS LOCALS I INTERNACIONALS

Si l'UMa fos un cava per mirar les estrelles hauríem de començar tocant de peus a terra. Un 40% del cupatge és de raïm el Xarel·lo, el més característic del Penedès. Porta la mateixa quantitat de Chardonnay, que és la varietat blanca més plantada al món. L'insòlit cupatge el tanca un 20% de Pinot noir, una de les varietats franceses més famoses, que com el seu nom indica, és negra.  

Image


CURIOSITATS DE L'UMA DE GIRÓ RIBOT

  • Tot el raïm prové de vinyes d'entre 20 i 25 anys d'antiguitat. Aquesta és una de les edats òptimes de la vinya, amb una producció controlada.
  •  El most fermeta en fred, a temperatures baixes, per extreure la capacitat aromàtica de cada varietat.
  • El cava envelleix 50 mesos a les caves, en contacte amb els llevats de la segona fermentació, un fet que li aporta un extra de sedositat a la boca i un augment de la cremositat.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

L'UMa Brut Gran Reserva combina bé amb plats elaborats de carn, o de peix. La subtilesa de les seves bombolles combina bé amb tot tipus de pastissos, o de fruits secs. També és un cava excel·lent per gaudir d'un aperitiu


COLOR

Groc palla transparent. A la copa de tulipa presenta una bombolla persistent i fina.



AROMA

Notes de brioxeria i de fruits secs, propis de l'envelliment a les caves durant 50 mesos.



BOCA

Té una entrada fresca i viva. De seguida desplega la seva riquesa, de fruits secs torrats i llevats subtils, que el converteixen en un cava directe i ben estructurat. Sorprenentment cremós.
 

MARIDATGE

Hem maridat l'UMa Gran Reserva Brut amb torradetes de llaminera de porc, ceba caramelitzada i formatge de cabra fos al forn, amb un pessic de romaní silvestre.  

Image


CURIOSITATS DEL MARIDATE DE L'UMA GRAN RESERVA 

  • Els caves amb més criança estan en contacte més temps amb els llevats, cosa que els dóna un extra d'untuositat, que combina bé amb formatge de cabra fos al forn.
  • Per sota del formatge destaca la sucositat de la llaminera de porc, cuinada a foc alt, marcada amb un pensament de sal i pebre. S'agraeix un cava amb bona acidesa.
  • El pa torrat artesà (sembla acabat de fer quan surt del forn!) serveix per remarcar encara més els aromes de brioxeria típics dels caves amb llarga criança.
  • Finalment la ceba caramelitzada dóna un punt dolcenc, que suporta estoicament un cava brut, amb una mínima quantitat de sucre afegit: directe, recte, sense embuts.
Lloc: Santa Fe del Penedès (Alt Penedès) Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Xarel·lo (40%), Chardonnay (40%) i Pinot Noir (20%)
Envelliment: Cava de Guarda Superior Gran Reserva
Temps d'envelliment: 50 mesos
Anyada: 2016
Giró Ribot
Altres vins del celler Giró Ribot
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials