Josep Foraster

Trepat

Negre DO Conca de Barberà
14 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Trepat és el vi més clàssic del celler Josep Foraster, elaborat amb la varietat més arrelada de la Conca de Barberà.
Image

TREPAT, VARIETAT AUTÒCTONA DE LA CONCA


El raïm més arrelat a la comarca es diu Trepat. El 98% del Trepat que hi ha plantat al món està a la Conca de Barberà.


VINS NEGRES SUAUS I AMB POC GRAU ALCOHÒLIC


La majoria de vins negres solen tenir graus alcohòlics que van dels 13 als 15 graus (15% vol.). Aquest vi en té 12. És suau, subtil, ideal per àpats lleugers amb una copa.


UNA HAMBURGUESA HEALTHY PER UN VI SUBTIL 


Per acompanyar el Trepat de Josep Foraster hem escollit una burger vegetariana, feta amb tofu i bolets. És un plat lleuger, mediterrani, ideal per acompanyar amb vins suaus i de varietats autòctones
Image

CURIOSITATS DEL TREPAT DE JOSEP FORASTER

 
  • És un vi ecològic, amb certificat del CCPAE, que s'ha elaborat amb la mínima intervenció.
  • El raïm prové de vinyes velles, la majoria de més de 40 anys, plantades als anys 80.
  • Les vinyes estan situades a 450 metres sobre el mar als vessants assoleiats de la Serra de Miramar.
  • El raïm macera en fred i fermenta amb els llevats endògens de la pròpia vinya.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

COLOR


El Trepat de Josep Foraster té un color baix, amb predomini de rubí i ribets violacis


AROMA


Fruites del bosc, pebre blanc i notes de fruits secsbalsàmics i minerals.


BOCA


Delicat, elegant i ample. Molt expressiu, fresc, amb un gran pes de la fruita, amb tocs minerals.
Image

 

MARIDATGE


Hem combinat el Trepat de Josep Foraster amb una hamburguesa vegetal, amb pa de brioix, maionesa casolana, enciam, tomàquet i formatge amb un llit de patates parmentier amb parmesà. La subtitlitat de la veggie burger amb el punt dolç del briox marida bé amb un vi suau, elegant i floral.
 


CURIOSITATS DE LA COMBINACIÓ

 
  • L'hamburguesa vegana (certificada) està feta amb tofu i bolets.
  • El pa de broix li dóna suavitat i untuositat a la combinació.
  • La maionesa casolana s'ha fet amb el mínim oli possible.
  • La combinació del tomàquet (àcid) amb l'enciam dóna textures diferents al plat.
  • El milfulles de patates amb parmesà s'han cuinat al forn, amb el mínim oli possible.
Lloc: Montblanc (Conca de Barberà) Tarragona
DO: DO Conca de Barberà
Raïm: Trepat (100%) de vinyes velles
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 7 mesos en bótes de roure francès de 300 i 500 litres
Viticultura: Ecològica
Josep Foraster
Altres vins del celler Josep Foraster
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials