Castell d'Encus

Thalarn

Negre DO Costers del Segre
38,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Thalarn és un vi negre de Syrah del celler Castell d'Encus, un vi de muntanya que gira al voltant de l'elegància i les espècies. 'Thalarn' és el nom medieval del municipi de Talarn, al Pallars Jussà, als Pirineus de Lleida, on es troba el projecte vital de l'enòleg de Castell d'Encus, Raül Bobet.

El Thalarn és un vi d'altura. "La família de vins elaborats amb Syrah admet una interpretació bastant diversa. En aquest cas, en aquest vi de muntanya, evitem l'expressió predominant de la fruita i s'hi reflecteix un estil més especiat, que busca l'elegància enlloc de l'extracció". Així defineix el Thalarn Raül Bobet. El Syrah és una de les varietats negres de raim més plantades del món. Probablement la zona vinícola més famosa són les Cotes du Rhone franceses. 
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Tot el raïm prové de les vinyes de la finca de Castell d'Encus, situades al voltant de l'antic enclavament de Castilló d'Encús, on els monjos de l'Orde de l'Hospital hi van viure des del segle XII fins el XVIII, i on van deixar excavats a la roca cups de pedra. El vi fermenta en diferents materials, com els cups de pedra, tines d'acer inoxidable o de fusta. Finalment, el 100% del vi fa la fermentació malolàctica en bóta de roure francès

El Thalarn presenta notes afruitades, de cirera fresca, amb tons de vainilla i un taní dolcenc. Notes vibrants, segons el celler, que li donen tensió en boca. Al final s'obté un deliciós postgust amb notes de regalèssia. És un vi que desenvoluparà tota la seva complexitat en ampolla. El Thalarn no ha estat filtrat, ni clarificat. Per tant, poden aparèixer pòsits amb el pas del temps. Es recomana decantar-lo. 

El 2019 es van elaborar 17.000 ampolles de Thalarn emparades sota el paraigües de la DO Costers del Segre.
Lloc: Talarn, Pallars Jussà, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Syrah (100%)
Envelliment: Reserva
Temps d'envelliment: Un mínim de 12 mesos en bóta de roure i 36 mesos en ampolla
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2018
Castell d'Encus
Altres vins del celler Castell d'Encus
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials