Clos Figueras

Sweet

Dolç DOQ Priorat

COM ÉS AQUEST VI?

El Sweet és el vi dolç del celler Clos Figueras de Gratallops, Priorat, (Tarragona) emparat dins de la DOQ Priorat. El seu gust recorda a una llaminadura. En concret, una piruleta, com es pot apreciar a l'etiqueta. És un vi dolç elaborat amb Garnatxa negra, de collita tardana, gairebé pansificada. El raïm prové d'una finca conreada en costers i terrasses, típica del Priorat, que es troba a una altura de 400 metres sobre el nivell del mar. La verema és manual, en caixes de 15 quilos. Un cop al celler es fa una segona selecció del raïm.


VI DE SOMRIURES I CONFESSIONS

El Sweet és un vi dolç que s'obté d'aturar expressament la fermentació alcohòlica, quan només té un 1% de volum d'alcohol, per poder conservar el sucre. Finalment queda un 80 grams per litre de sucre residual. Aquest vi es presenta amb una ampolla de 375 ml.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Sweet combina bé amb aperitius, o a les postres. Per acabar un àpat pot maridar amb xocolata, fruits secs, apple o cheese pie. I com a vi per entrants, tasteu-o amb formatges blaus, o molt curats. A la copa presenta un color vermell maduixa, net i amb llàgrima. Al nas evoca aromes de flors, com la rosa i les violetes, i records de grosella i fruites vermelles. Té una entrada fresca en boca, amb un recorregut suau i llarg, amb explosions de fruita vermella, amb un final agradable i ampli.
Lloc: Gratallops, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa negra (100%)
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2020
Clos Figueras
Altres vins del celler Clos Figueras
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials