Can Roda

So Sauló Criança

Blanc DO Alella

COM ÉS AQUEST VI?

El So Saulço Criança és el vi blanc més evocador del celler Can Roda, situat als afores de Santa Maria de Martorelles, al Vallès Oriental (Barcelona). És un vi blanc monovarietal, elaborat amb la varietat de raïm més característica de la DO Alella, la Pansa Blanca (que al Penedès es coneix com a Xarel·lo). La personalitat de la DO Alella la converteixen en una varietat única, perquè les vinyes reben una influència del mediterrani i perquè creixen en sóls de sauló, un granit descompost, que dóna un extra de frescor als vins de la zona. La Pansa Blanca creix en vinyes ecològiques pròximes al celler. El raïm es verema manualment en caixes de 15 quilos. Al celler es fa un premsat suau, aprofitant només el most flor. La fermentació es fa en bótes de roure americà i hongarès durant uns 20 dies. El vi envelleix amb una part seleccionada de les seves mares, que són els llevats en descomposició, durant un míonim de 6 mesos, amb un bastonejament tres cops per setmana. Posteriorment, i per acabar-lo d'afinar, el vi reposa tres mesos més en una bóta de 600 litres abans d'embotellar-lo. El So de Masia Can Roda Sauló Criança és un vi sota el segell de la DO Alella.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El So de Masia Can Roda Sauló Criança presenta un color daurat, amb ribets verdosos a la copa, propi dels vins blanc que han envellit en bótes de fusta. Al nas fa aroma d'herbes del camí, de flors seques, d'espècies i de sotabosc. És un vi molt fragant. A la boca hi predominen les notes de fruita blanca, com peres i pomes. És sedós, agradable i profund. Té una entrada golosa, amb una bona acidesa, que deixa salivera a la boca i convida a repetir. És un vi elèctric, on es nota el component de la Pansa Blanca més salvatge, lleugerament domada per la crinaça, amb un regust final excel·lent de compota de pomes, melmelades i sotabosc. És un vi ideal per combinar amb formatges, arrossos, embotits, peixos fregits (com calamars a la romana o xipirons), plats de cuina japonesa o marisc. Nosaltres l'hem maridat amb pèsols amb botifarra negra i un raig d'oli d'oliva verge extra.  
Lloc: Santa Maria de Martorelles, Vallès Oriental, Barcelona
DO: DO Alella
Raïm: Pansa Blanca (100%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 6 mesos mesos en bótes de roure americà i hongarès i 3 mesos més en una bóta de roure de 600 litres
Can Roda
Altres vins del celler Can Roda
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials