Altavins

Selecció Garnatxa Peluda

Negre DO Terra Alta
32,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Selecció Garnatxa Peluda és un vi negre jove del celler Altavins de Batea, a la Terra Alta, Tarragona. És un vi negre elaborat a partir d’una curosa selecció de Garnatxa Peluda (també coneguda com a Garnatxa Borruda) de les finques més preuades del celler. El Selecció Garnatxa Peluda té aromes de violetes i fruits vermells, amb records de regalèssia. És un vi negre amb final llarg i sedós.

MARIDATGE

El Selecció Garnatxa Peluda és un vi delicat i elegant, ideal per acompanyar carns vermelles madures, com vedella, o bou a la brasa, la pedra, o al caliu, perquè els mesos de criança li aporten cos i estructura. També va bé amb arrossos amb ànec, o altres plats guisats de caça, perquè té una entrada fresca i directa, que neteja el paladar. Ideal també per a formatges, sobretot els de cabra, i plats de verdures al forn com la moussaka.

GARNATXA PELUDA 100%

El Selecció Garnatxa Peluda és un vi negre elaborat només amb la varietat tradicional de Garnatxa Peluda, que a la comarca es coneix com a Garnatxa BorrudaAltavins va ser el primer celler a recuperar aquesta varietat i elaborar-ne nous vins a la Terra Alta, on la Garnatxa, sobretot la Garnatxa Blanca i la Garnatxa Negra són les varietats més plantades. La Garnatxa Peluda presenta uns petits borrissols a la part interior de la fulla. És una varietat molt elegant, que presenta vins especials. El celler té un altre monovarieral de Garnatxa Borruda, el vi negre jove Almodí.

SELECCIÓ ALTAVINS

La gamma Selecció del celler Altavins són els vins més exclusius del celler. Són vins monovarietals (Selecció Garnatxa Blanca, Selecció Garnatxa Peluda, o Selecció Carinyena) de finques molt seleccionades de la Terra Alta. Els Selecció mostren la personalitat de la comarca a través de vinificacions i criances, que mostren la riquesa i la diversitat de la zona.
Lloc: Batea, Terra Alta, Tarragona
DO: DO Terra Alta
Raïm: Garnatxa Borruda 100%
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: 16 mesos en ous d’argila de 350 litres
Viticultura: Ecològica
Altavins
Altres vins del celler Altavins
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials