Família Torres Priorat

Salmos

Negre DOQ Priorat
Uns 30 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Salmos és un dels grans vins de Família Torres Priorat, homenatge als monjos de la Cartoixa d'Scaladei, que van arribar al Priorat l'any 1194 i van plantar els primer ceps.

GARNATXA I CARINYENA

Salmos és un vi negre fet amb les varietats tradicionals del Priorat: garnatxa i carinyena. És d' un color cirera fosc, intens i concentrat. Al nas evoca aromes de fruita confitada, amb records de prunes i panses, amb un rerefons mineral. A la boca és ferm, enèrgic, saborós i amb un elegant taní vellutat. El raïm prové sobretot de la finca La Giberga, a Porrera, una vinya que plantada en terrasses a finals dels 90.

UN VI AMB LLEGENDA

Els monjos cartoixans van arribar al Priorat el 1194 i van portar el cultiu de la vinya. Hi van construir la seva cartoixa on un pastor havia vist uns àngels escalant el cel amb una escala, i li van posar Scaladei. Els cartoixans van aprofitar varietats de raïm com la garnatxa i la carinyena per impulsar la viticultura al Priorat, una terra marcada pels sòls de pissarra, poc fèrtils, només aptes per a plantar-hi vinyes.

FAMÍLIA TORRES PRIORAT

Al 1996 Família Torres va plantar vinyes en terrenys de llicorella, en vessants de pedres de pisarra a Porrera i a El Lloar. Anys després va aixecar aquí el celler Família Torres Priorat, on vinifica els quatre vins de la DOQ Priorat del celler. La pedra condiciona la producció dels ceps, en favor de menys quantitat, però més qualitat. 
Lloc: El Lloar, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Carinyena i Garnatxa
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 14 mesos en bótes de roure francès
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2019
Família Torres Priorat
Altres vins del celler Família Torres Priorat
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials