Mas Doix
Salix
Blanc DOQ Priorat46,00 €
COM ÉS AQUEST VI?
El Salix és el vi blanc més evocador del celler Mas Doix, situat a Poboleda, a la comarca del Priorat, a Tarragona. És un vi emparat sota el segell de la DOQ Priorat.
El Salix està elaborat amb un cupatge majoritari de Garnatxa Blanca, amb un Macabeu i Pedro Ximenes. El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. Poboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes.
El Salix s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada. El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. La meïtat del raïm fermenta en dipòsits d'acer inoxidable amb les seves mares (que són els llevats en descomposició) durant tres mesos. L'altra 50% fermenta en bótes de roure francès durant tres mesos. Aproxidament sis mesos després de la collita es van embotellar unes 1.270 ampolles. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "equilibrat, intens i pur".
VINS BLANCS DEL PRIORAT
El Salix està elaborat amb un cupatge majoritari de Garnatxa Blanca, amb un Macabeu i Pedro Ximenes. El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. Poboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes.
VINS ECOLÒGICS CERTIFICATS
El Salix s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada. El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. La meïtat del raïm fermenta en dipòsits d'acer inoxidable amb les seves mares (que són els llevats en descomposició) durant tres mesos. L'altra 50% fermenta en bótes de roure francès durant tres mesos. Aproxidament sis mesos després de la collita es van embotellar unes 1.270 ampolles. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "equilibrat, intens i pur".

Lloc: Poboleda, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa Blanca (65%), Macabeu (20%) i Pedro Ximenes (15%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: 3 mesos en bótes de roure francès (50%) i 3 mesos en dipòsits d'acer inoxidable amb les mares (50%)
Anyada: 2022
Mas Doix