Mas Doix

Salanques

Negre DOQ Priorat
38,50 €

COM ÉS AQUEST VI?

Salanques és un vi negre de criança del celler Mas Doix, situat a Poboleda, a la comarca del Priorat, a Tarragona. És un vi emparat sota el segell de la DOQ Priorat

VARIETATS NEGRES DEL PRIORAT

Salanques està elaborat amb un cupatge de varietats de raïm negres, majoritàriament Garnatxa negra de vinyes plantades a la década dels 70, amb un 25% de Carinyena de vinyes molt velles, plantades a la década del 1900, i un  pessic de Syrah plantat a principis del 2000. 

VINYES VELLES DE POBOLEDA

El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. El rendiment de cada cep és molt escàs, aproximadament d'uns 700 grams de raïm per cepPoboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes. Salanques s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada.

UN VI EQUIL·LIBRAT, INTENS I PUR

El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. El raïm derrapat fermenta en dipòsits d'acer inoxidable i en bótes de roure francès. I posteriorment envelleix 14 mesos en bótes de roure francès (la meitat de les quals són noves i l'alltre meitat de segon any). Aproxidament dos anys després de la collita es van embotellar unes 18.000 ampolles, sense clarificar, ni filtrar. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "equil·librat, intens i pur: veritable caràcter del Priorat".

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Salanques, del celler Mas Doix és un vi negre del Priorat aromàtic i equilibrat. A la copa presenta un color cirera, amb ribets granes. Al nas evoca aromes de fruita negra, amb records d'herbes del camí. És divertit: mores, gerds,... llaminer A la boca és afruïtat, gustós i fàcil de beure. A la boca és elegant i fresc. Entra com una onada. Sedós. Ens omple tota la boca i es queda com una estora de fruita, balsàmic. Desimbolt. A l'etiqueta duu el segell de la cartoixa d'Escaladei, en homenatge als monjos que van introduir el raïm a la comarca, precursors plantant les varietats de raïm més ben adaptades: la Garnatxa i la Carinyena.  Els vins de Mas Doix són complexos, rics, frescos, i atrevits.
 
Lloc: Poboleda, Priorat, Tarragona
DO: DOQ Priorat
Raïm: Garnatxa (65%), Carinyena (25%) i Syrah (10%)
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 14 mesos en bótes de roure francès (la meitat noves i l'altre meitat de segon any)
Anyada: 2020
Mas Doix
Altres vins del celler Mas Doix
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials