Oller del Mas

Ròmia

Negre Sense DO
Uns 50,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Ròmia és un dels grans vins negres d'Oller del Mas, fet amb varietats del Bages com Mandó, Sumoll i Picapoll negre.
Image

RÒMIA, LA PRIMERA PUBILLA DE L'OLLER DEL MAS
El vi ret homenatge a la primera hereva de l'Oller del Mas, Ròmia, que va viure del 1281 al 1308. El celler el dedica al compromís i fermesa de totes aquelles dones que van liderar generacions passades.

CUPATGE DE VARIETATS AUTÒCTONES DEL BAGES
La base de Garnatxa i Carinyena apuntalen un vi amb fins a 3 varietats de raïm típiques de la comarca: Mandó, Sumoll i Picapoll negre, una varietat molt escassa recuperada per l'Oller del Mas fa uns anys.

UN VI FRESC, UNTUÓS I EXCEPCIONAL
 El Ròmia és un vi elegant, amb una gran estructura. El celler li ha volgut donar una criança de 12 mesos en bótes de roure i àmfora de terra de la finca, per afinar-lo amb la mínima expressió d'envelliment.
Image
CURIOSITATS DEL RÒMIA DE L'OLLER DEL MAS
  • El 2018 va ser una gran anyada, amb hivern fred, una primavera humida i un estiu poc calorós.
  • El tap de suro és d'alzina surera natural del país.
  • El raïm s'ha cultivat seguint els paràmatres de la viticultura ecològica certificada pel CCPAE.
  • És un vi apte per a vegans, que no s'ha clarificat.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Image
COLOR
El Ròmia és un vi negre fosc, de color rubí. 

AROMA
Hi destaquen les notes de fruits vermells i els tocs de l'envelliment en fusta.

BOCA 
Directe, fresc, amb una acidesa ben equil·librada, que li permetrà una llarga criança.
Image

MARIDATGE
Hem combinat el Ròmia amb un steak tàrtar de vedella amb gelat d'alvocat. La combinació que eleva la frescor del vi, amb carn crua especiada amb cura, i un gelat que reforça la seva untuositat.

CURIOSITATS DE LA COMBINACIÓ
  • La carn vermella realça l'estructura del vi negre. L'ou cru modera la intensitat.
  • La carn està mesclada amb ceba tendra i tàperes, amb un pessic de mostassa a l'antiga i salsa anglesa, combinant amarg i àcid.
  • Salpebreu el plat amb oli d'oliva verge extra, escames de sal Maldon i pebre negre acabat de moldre
  • Podeu combinar la carn amb torradetes de pa, que realcen els torrats suaus de les bótes
  • El gelat d'alvocat està fet amb fruita fresca, nata i un punt de llet condensada, que amoroseix el vi.
Lloc: Manresa (Bages) Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Carinyena, Garnatxa negre, Mandó, Sumoll i Picapoll negre
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 10 mesos en bótes de roure francès i àmfora ceràmica de la finca i 12 mesos de repòs en ampolla
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2018
Oller del Mas
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials