Vinyes Domènech

Rita

Blanc DO Montsant
23,30 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Rita és el vi blanc de guarda del celler Vinyes Domènech, situat als afores de Capçanes, al Priorat (Tarragona). Els ceps de Vinyes Domènech es troben en un paratge natural, entre la serra de Montalt i la serra de Llaberia. Els seus vins es caracteritzen per crèixer en un entorn privilegiat amb una gran biodiversitat, per estar elaborats amb varietats autòctones pròpies del clima mediterrani i per explotar aquest equil·libri natural en un mosaic d'aromes i gustos botànics, que permeten un maridatge gastronòmic molt versàtil. El Rita és un vi elaborat únicament amb la varietat autòctona de Garnatxa blanca, una de les varietats històriques del Priorat. Els ceps es cultiven amb agricultura ecològica certificada pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) i en conversió. El raïm prové de tres finques amb terrers molt diferents: llicorella, argilo-calcari molt pedregós i panal. El Rita s'elabora amb el raïm seleccionat a la càmera frigorífica, fins a baixar la temperatura. Posteriorment es derrapa i es sagna. El raïm fermenta amb llevats salvatges espontanis. Un cop feta la fermentació, el vi envelleix cinc mesos en bótes de roure francès usades, amb les seves mares (els llevats en descomposició del vi) que li aporten un extra d'aromes, cos i cremositat. El Rita és un vi emparat sota el segell de qualitat de la DO Montsant.

El Rita és un dels "DOS VINS" que recomanàvem en aquest vídeo, on el defíníem com "un vi blanc per canviar de perspectiva".
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Rita és un dels vins blancs més gastronòmics de Vinyes Domènech. A la copa presenta un color groc palla, net i brillant. Al nas evoca una gran quantitat d'aromes, com fruites blanques (pomes i peres), flors, cítrics,... i una àmplia gamma de botànics, com és marca de la casa. Un cop es va obrint, el Rita es torna més complex i dóna notes d'ametlles, menta, balsàmics, espècies,... A la boca és fresc, llarg i generós, amb una deliciosa cremositat. Deixa les notes de sotabosc pròpies de la Serra de Llaberia, amb una complexitat de fruita blanca, fruita de vinya, i un agradable final salí.
Lloc: Capçanes (Priorat) Tarragona
DO: DO Montsant
Raïm: Garnatxa blanca (100%)
Envelliment: Jove
Temps d'envelliment: Cinc mesos en bótes de roure francès usades
Viticultura: Ecològica
Vinyes Domènech
Altres vins del celler Vinyes Domènech
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials