Castell d'Encus

Quest

Negre DO Costers del Segre
43,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Quest és un vi negre de Castell d'Encus elaborat amb varietats franceses ben adaptades a l'indret on neixen: el Pirineu de Lleida. 'Quest' és un mot d'origen llatí que significa 'recerca'. En aquest viatge constant, a la recerca de respostes, assaborint les preguntes i els reptes que apareixen en el camí és l'ADN de Castell d'Encus i de l'enòleg Raül Bobet, que consideren el projecte com un aprenentatge per fer vins frescos i elegants

En paraules de Raül Bobet, "buscant l'equilibri amb els sóls, la climatologia, les pràctiques vitícoles adequades, una bona selecció massal, i en el nostre cas, una fermentació alcohòlica única en els cups de pedra del segle XII, podem obtenir un vi elegant, complex i diferenciat". 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

El Quest s'obté d'una selecció de quatre varietats de raïm negres que constitueixen el retrat més divers de la zona vinícola de Burdeus, a França. Són Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot i Merlot. Tot el raïm prové de les vinyes pròpies de la finca de Castell d'Encus, situada entre 800 i 1200 metres d'altura. El celler es troba molt a prop de l'enclavament de Castilló d'Encús, on des del segle XII fins al segle XVIII hi van viure els monjos de l'Orde de l'Hospital, deixant diversos cups de pedra naturals excavats a la roca. El Quest fermenta en aquests cups, amb llevats naturals, i posteriorment realitza la fermentació malolàctica en barrica, amb una criança de 17 mesos.

És un bon vi d'envelliment, que desenvoluparà la seva complexitat en ampolla. El 2017 se'n van elaborar 4.500 ampolles. És un vi que es caracteritza per uns tanins fins i vellutats, amb notes de canyella i cirera fresca. Al final, presenta un postgust llarg i greixós. El Quest és un vi emparat en el segell de qualitat de la DO Costers del Segre.  
Lloc: Talarn, Pallars Jussà, Lleida
DO: DO Costers del Segre
Raïm: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, i Merlot
Envelliment: Reserva
Temps d'envelliment: Un mínim de 16 mesos en bótes de roure i 36 mesos en ampolla
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2018
Castell d'Encus
Altres vins del celler Castell d'Encus
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials