Carol Vallès

Quatre Peus

Blanc Sense DO
23,00€

COM ÉS AQUEST VI?

El Quatre Peus és un vi natural elaborat amb Macabeu de vinyes velles i fermentat en barriques per Cellers Carol Vallès


MACABEU DE VINYES VELLES

El raïm amb què s'elabora el Quatre peus és un Macabeu d'una vinya plantada el 1974, la Vinya de l'Estevet. Originàriament es va plantar en vas i posteriorment es va adaptar al sistema d'emparrat. Els ceps tenen una producció molt limitada. Les vinyes tenen un sól argilo-calcari, al costat del Torrent del Mas Rovira, envoltat de boscos. La vinya es conrea de manera ecològica certificada. El raïm que s'obté és molt escàs, però d'una altíssima qualitat. En total es van obtenir 662 quilos, i se n'han elaborat 520 ampolles.


VI NATURAL AMB LLEVATS INDÍGENES

El raïm es va collir a mà i es va premsar parcialment amb els quatre peus de dues persones durant més de 13 hores. Això dóna nom al vi: la idea era fer un vi entre quatre persones. El most va fermentar de manera espontània amb els llevats autòctons de la vinya. Un cop acabada la fermentació el vi va reposar en barriques de roure francès, buscant la complexitat, sense que la fusta tregui protagonisme.


MACABEU DE MÍNIMA INTERVENCIÓ

El Quatre Peus és un vi natural, que no conté sulfurós afegit. Això vol dir que té un temps limitat de consum. És un vi que tampoc no es clarifica ni es filtra, per tant pot tenir un aspecte tèrbol natural. A l'ampolla potser hi ha precipitats del vi. És el resultat de fer un vi amb la mínima intervenció possible, que pretèn ser el retrat d'una vinya vella de Macabeu del Penedès.
Lloc: Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: Sense DO
Raïm: Macabeu 100%
Envelliment: Jove
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2021
Carol Vallès
Altres vins del celler Carol Vallès
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials