Passerell
Negre DO EmpordàCOM ÉS AQUEST VI?
El Passerell és un vi negre amb criança del celler Empordàlia, situat a cavall entre Pau i Vilajuïga, a l'Alt Empordà (Girona), emparat dins de la DO Empordà. El vi negre Passerell és un monovarietal de garnatxa negra (o lledoner), una de les varietats tradicionals més arrelades a l'Empordà, que creix en terrers al·luvials. El vi porta el nom d'un dels ocells més típics de la Serralada de l'Albera. És una espècie habitual de la muntanya, menut, de plomes marronoses i pit rogenc. El Passerell és un reconeixement als tres racons més emblemàtics de l'Empordà, l'ecologia i a la biodiversitat. És un dels tres vins de la gamma "Homenatge a l'Empordà", juntament amb el Mabre blanc i el Daina rosat, que representen el Cap de Creus i els Aiguamolls de l'Empordà, respectivament.
AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?
El Passerell és un monovarietal de garnatxa negra (o lledoner), una de les varietats més arrelades a l'Empordà. A la copa presenta un color vermell intens, com de picota. Al nas evoca notes de fruits vermells, com les mores o les prunes i records de cafè i balsàmics, propis de la criança en bótes de roure francès. A la boca és equil·librat i estructurat, amb contrast entre la fruita madura i els torrats. Combina bé amb plats de carn, preferentment vermella, a la planxa, o guisada.
