Carol Vallès

Parellada i Faura

Escumós
Brut nature
DO Cava
11,00 €

COM ÉS AQUEST VI?

El Parellada i Faura és un cava de Guarda Superior Reserva de Cellers Carol Vallès que forma part dels "Caves de la família".


CAVA AMB NOM DE DONA

Parellada i Faura és un homenatge a Vicenta Parellada i Faura, mare del fundador del celler, Joan Carol. La senyora Parellada va tenir cura de les vinyes i de la masia, mentre la seva família es feia càrrec d'un molí paperer. La terra que avui cultiva Cellers Carol Vallès es va mantenir gràcies a les seves mans, igual que la masia familiar, on avui segueixen el seu llegat Joan Carol i la seva esposa Teresa Vallès,  amb la segona generació, Guillem Carol Vallès, amb un renovat equip directiu.


CAVA RESERVA BRUT NATURE

El Parellada i Faura és un Cava de Guarda Superior Reserva, que envelleix al voltant de 24 mesos a les caves. És un Cava Brut Nature, sense sucres afegits. Els desgorjats a Carol Vallès es fan sota petició, per tal de mantenir la frescor dels seus escumosos.


VERSÀTIL I FRESC 

A la vista té color groc pàl.lid amb reflexos verdosos. Al nas destaquen notes de préssec i fruita madura, amb tocs de pell de llimona. A la boca destaca la fruita blanca madura (poma i préssec), a més de mantega i brioix propis de la segona fermentació en ampolla. El Parellada i Faura és un cava afruitat, viu, molt fresc amb bona acidesa, de bombolla cruixent i final refrescant. Al Cellers Carol Vallès creuen que "lliga amb infinitat de plats: des de l’aperitiu fins a les postres"


ESCUMOSOS TRADICIONALS

Cellers Carol Vallès elabora caves artesans, rimant a mà les ampolles, fent l'aclarit en pupitres, i desgorjant a mà cada ampolla. 


COMPROMÍS AMB LA NATURA

Joan Vallès funda el celler el 1996 i decideix establir-se a l'antiga masia de Can Parellada, adquirida pels seus avis als voltants de 1900. La segona generació segueix compromesa amb els valors de respectar l'entorn, les llargues criances (només elaboren Caves de Guarda Superior) i l'aposta per a la sostenibilitat

CULTIU ECOLÒGIC

Les vinyes de Cellers Carol Vallès estan certificades en cultiu ecològic pel CCPAE. Això vol dir que totes les feines a la vinya procuren ser el màxim de sostenibles, sense utilitzar insecticides químics ni herbicides, per tal de mantenir les cobertes vegetals espontànies, que afavoreixen la humitat i l'esponjositat del terra. Tot plegat contribueix a protegir la biodiversitat de l'entorn, que protegeix la vinya.
Lloc: Subirats, Alt Penedès, Barcelona
DO: DO Cava
Raïm: Macabeu (40%), Parellada (30%) i Xarel.lo (30%)
Envelliment: Cava de Guarda Superior Reserva
Temps d'envelliment: 24 mesos
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2019
Carol Vallès
Altres vins del celler Carol Vallès
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials