Murmuri
Blanc DOQ PrioratCOM ÉS AQUEST VI?
El Murmuri és el primer vi blanc del celler Mas Doix, situat a Poboleda, a la comarca del Priorat, a Tarragona. És un vi emparat sota el segell de la DOQ Priorat. El Murmuri està elaborat majoritàriament amb la varietat de raïm Garnatxa Blanca plantada a finals de la dècada dels 90, amb un pessic de Macabeu i altres varietats. El raïm de Mas Doix creix en costers de llicorella, el sól de pissarra típic d'una part de la comarca del Priorat, a una altura d'entre els 350 i els 450 metres sobre el nivell del mar. El rendiment de cada cep és molt escàs, aproximadament d'uns 300 grams de raïm per cep. Poboleda és un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen extra a les vinyes. El Murmuri s'elabora amb raïm provinent de viticultura orgànica certificada. El raïm es cull manualment, en caixes de 10 quilos, i es classifica curosament en dues taules de selecció. El raïm derrapat fermenta en dipòsits d'acer inoxidable amb les seves mares (que són els llevats en descomposició) durant tres mesos. Aproxidament quatre mesos després de la collita es van embotellar unes 14.000 ampolles. El resultat és un vi que Mas Doix defineix com a "aromàtic, fresc i llarg".
