Hospital de Sitges

Malvasia de Mar

Blanc DO Penedès

COM ÉS AQUEST VI?

El Malvasia de Mar és el vi més recent del celler de l'Hospital de Sitges, que es pot tastar a l'experiència Malvasia i Aiguadolç: a love story del Centre d'Interpretació de la Malvasia. És un vi blanc jove, elaborat amb Malvasia de Sitges del 2021. El 27 de juny de 2022 es va submergir a tres metres i mig de fondària del Port d'Aiguadolç de Sitges, on han envellit 11 mesos, fins el 26 d'abril de 2023, quan es van extreure les darreres ampolles. L'activitat és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Sitges, el Celler de l'Hospital, i el Port d'Aiguadolç. 

PROJECTE PIONER I ENGRESCADOR

És la primera criança submarina que es fa dins d’un port. Els organitzadors consideren que "la principal característica de la Malvasia de Sitges és el seu potencial aromàtic, la seva persistència i la seva columna vertebral que és l’acidesa que  li dona aquest nervi i vida que la fa tant apta per a criances". De l'envelliment sota l'aigua n'esperen augmentar la potència de la mineralitat pròpia dels vins del Massís del Garraf.

DIÀLEG ENTRE LA VINYA I EL MAR

El vi ha envellit a pocs metres de la vinya on neix. És una parcel·la molt especial, llegada pel diplomàtic Manuel Llopis de Casades el 1935  a l'Hospital de Sant Joan de Sitges, perquè seguissin mantenint la varietat identitària de Sitges i la vinificació del raïm que va passejar el nom de Sitges arreu del món.

PROJECTE ENOGASTRONÒMIC

Malvasia de Mar és un projecte enogastronòmic que vol anar més enllà per esdevenir una línia estratègica per potenciar l’Economia Blava a Sitges, representatiu del passat viticultor i de noves oportunitats per a l’economia, el desenvolupament responsable i sostenible dels recursos del mar. El procés pretèn estudiar l’envelliment del vi en diferents condicions d’exposició a la llum, temperatura, pressió i altres factors. 
Lloc: Sitges, Garraf, Barcelona
DO: DO Penedès
Raïm: Malvasia de Sitges 100%
Envelliment: Criança
Temps d'envelliment: 11 mesos sota l'aigua del mar del Port d'Aiguadolç
Viticultura: Ecològica
Anyada: 2021
Hospital de Sitges
Altres vins del celler Hospital de Sitges
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials